Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur de magnitudine însemnată în România, marți după amiază

Cutremur de magnitudine însemnată în România, marți după amiază

Cutremur în România! Cinci seisme în mai puțin de 24 de ore

Un cutremur s-a produs în România în cursul serii de marți, 26 noiembrie 2019, potrivit celor de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la ora 16:54:53 (ora locală a României) și s-a produs în zona seismică Vrancea (Buzău), la o adâncime de 148 km. Magnitudinea înregistrată a fost de 3,2 pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 68km E de Brasov, 84km NE de Ploiesti, 108km S de Bacau, 124km V de Galati, 124km V de Braila, 137km N de Bucuresti, 154km NE de Pitesti, 182km E de Sibiu, 190km SV de Iasi, 202km N de Ruse.

În noiembrie, în România, au avut loc 20 seisme, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 3,6 pe Richter.

Albania, zguduită de peste 30 de cutremure

Un cutremur puternic de magnitudine 6,4 a zguduit Albania marţi cu puţin timp înainte de ora locală 4:00, al doilea de mare intensitate produs în aproximativ două luni.

Bilanțul cutremurului din Albania a crescut. 13 persoane au murit, iar alte 600 au fost rănite. Imagini terifiante surprinse din Albania

Cel puţin 13 persoane au decedat în Albania în urma acestui seism, cel mai puternic produs în această ţară în ultimele decenii. Mai multe clădiri s-au prăbuşit, iar circa 600 de persoane au fost rănite, unii locuitori fiind prinşi sub dărâmături.

Cutremurul a fost urmat de mai bine de 30 de replici, unele dintre ele având chiar magnitudine de peste 5 grade Richter. Cutremurul a fost resimţit şi în Serbia, Macedonia de Nord, Bosnia şi în sud-estul Italiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: