Redactia.ro
Home » Homepage » Cutremur devastator în Turcia. 20 morți și 900 de răniți. Pagubele sunt însemnate

Cutremur devastator în Turcia. 20 morți și 900 de răniți. Pagubele sunt însemnate

cutremur

Un cutremur devastator, cu magnitudinea de 6,8 pe scara Richter, s-a produs vineri seara, la o adâncime de aproape 7 kilometri, în estul Turciei.

Potrivit bilanţului provizoriu, cel puţin 20 oameni şi-au pierdut viaţa. Alte 900 de persoane au fost rănite, transmite Mediafax.

Câteva zeci de clădiri s-au prăbuşit în timpul cutremurului. Foarte mulţi oameni au rămas captivi sub dărâmături, iar echipele de salvare, ajutate de localnici, au lucrat toată noaptea ca să scoată victimele la suprafaţă.

Seismul cares-a produs la ora locală 20:55, la o adâncime de aproape 7 kilometri a fost resimţit puternic în statele vecine Turciei. Seismologii transmit spun că a fost urmat de peste 60 de replici.

Epicentrul a fost localizat în apropierea oraşului Sivrice, o staţiune cu aproximativ 4.000 de locuitori, aflată pe malul lacului Hazar, sursa râului Tigru.

Cutremur însemnat în Turcia. Ce pagube a produs

Seismul a durat câteva zeci de secunde şi a provocat prăbuşirea câtorva zeci de clădiri în mai multe oraşe din regiune. Imaginile surprinse de localnici sau de echipele de televiziune, la scurt timp după cutremur, arată străzi pline de oameni ieşiţi afară de teama unor replici, ruinele clădirilor prăbuşite şi eforturile echipelor de salvare care caută supravieţuitori în mormanele de moloz.

Undă seismică a fost atât de puternică încât a fost resimţită în Siria, Liban, Iran, dar şi în Israel. O televiziune din oraşul Şanliurfa, aflat la aproape 300 de kilometri de epicentru, a prins în direct cutremurul.

Seismul vine după o serie de cutremure care au avut loc în cursul zilei de joi. Cel mai mare dintre acestea a avut 5,6.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: