Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în județul Vrancea. Ce magnitudinea a avut seismul

Cutremur în județul Vrancea. Ce magnitudinea a avut seismul

CUTREMUR

În această după-amiază a avut loc un cutremur în zona seismică Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 3,4 pe scara Richter.

Potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, marți după amiază a avut loc un cutremur de 3,4 în zona Vrancea.

Cutremur de 3,4 grade pe scara Richter în Vrancea

INFP anunță că marți a avut loc un cutremur în zona seismică Vrancea. Seismul a avut loc la ora locală 11.02, la o adâncime de 113 kilometri.

Cutremurul s-a resimțit în apropierea orașelor: 91km E de Brasov, 92km S de Bacau, 105km V de Galati, 106km NE de Ploiesti, 108km NV de Braila, 155km N de Bucuresti, 170km S de Iasi, 179km NE de Pitesti, 203km E de Sibiu, 213km SV de Chisinau.

În luna martie, pe teritoriul României au avut loc 18 cutremure cuprinse între 2 și 18 grade pe scara Richter.

Cel mai puternic seism din acest an a avut loc pe 31 ianuarie 2020, produs în zona Vrancea, la o adâncime de 121 kilometri și a avut o magnitudine de 5,2 scara Richter. Locuitorii din Capitală au simțit și ei seismul.

Ce să faci în timpul cutremurului

Potrivit specialiștilor, trebuie să identifici mobilierul și obiectele grele care atârnă peste mese, paturi sau locuri circulate și să te asiguri că nu îți pun viața în pericol.

De asemenea, asigură piesele de mobilier grele, înalte, de un perete sau grinda solidă. Amplasează toate aparatele puternice pe roți astfel încât să nu fie în vecinătatea ieșirilor din încăperi sau coridoare.

Este recomandat să ai în spațiile comune extinctoare, amplasate în locurile circulate și să știi cum să le utilizezi.

Totodată, trebuie să îți păstrezi calmul și să nu intri în panică, și să să-i liniștești pe cei din jurul tău. Dacă te afli în interior. nu te apropia de fereste, cel mai bine este să stai înspre centrul clădirii, lângă un perete.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: