Redactia.ro
Home » Știri » CUTREMUR în România. Ce magnitudine a înregistrat seismul

CUTREMUR în România. Ce magnitudine a înregistrat seismul

CUTREMUR în România. Ce magnitudine a înregistrat seismul

CUTREMUR în România.. Un cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Cutremurul a avur magnitudinea de 4.5 pe scara Richter, la o adâncime de 140 de kilometri.

CUTREMUR în România. Ce magnitudine a înregistrat seismul

Potrivit Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului, luni, la ora 14.52, a avut loc un cutremur cu magnitudinea 4.5 pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, la adâncimea de 140 de kilometri.

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de III grade Mercalli. Seismul s-a produs în apropierea orașelor Nehoiu, Întorsura Buzăului, Covasna, Vălenii de Munte, Slănic.

În zona Vrancea au loc numeroase cutremere,în urmă cu patru zile a avut loc un cutremur cu o magnitudine de 4, tot în aceeași zonă.

Cele mai puternice cutremure din 2018

În aceeași zonă a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 4.6 pe Richter, iar unul fiind înregistrat în data de 14 martie în județul Vrancea. Cele două sesime sunt cele mai puternice din anul 2018. Anul trecut în luna mai au avut loc 11 cutremure cu magnitudinea între 2 și 4.6 pe scara Richter, iar cele mai multe fiind înregistrate în Județul Vrancea. Cel mai mare cutremur din țară a fost înregistrat pe 8 februarie 2017, în județul Buzău și a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richter.

Efectele unui cutremur depind de mai mulţi factori

Efectele unui cutremur depind de mulți factori, cum ar fi distanța de la epicentru și condițiile locale de teren. În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizica Pământului , prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică a României. Cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române. În urma Hotărârii de Guvern nr. 48 din 12.02.1994 , CFP a fost transformat în Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Iar prin Hotărârea de Înfiintare nr. 1313 din 25.11.1996, acesta a devenit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Citeste si:Un bărbat a fost găsit ÎNGHEȚAT în plină vară

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: