Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România. Ce magnitudinea a avut seismul

Cutremur în România. Ce magnitudinea a avut seismul

CUTREMUR 2020

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter a avut loc în județul Buzău. Seismul s-a produs în noaptea de duminică spre luni.

Cutremur în Buzău

Potrivit Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în noaptea de duminică spre luni a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe scara Richter în județul Buzău.

Seismul s-a produs la ora 22.15 și a avut loc la adâncimea de 135 de kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor Brașov (63 km), Ploiești (67 km), București (120 km), Bacău (126 km), Brăila (127 km), Galați (129 km), Pitești (139 km).

Cel mai puternic cutremur de anul acesta a avut loc pe 31 ianuarie, în județul Vrancea la o adâncime de 121 kilometri. Seismul a avut magnitudinea de 5,2 pe scara Richter și s-a resimțit și în Capitală.

Ce să faci în timpul cutremurului

Conform specialiștilor, în timpul unui cutrmeur trebuie să iei toate obiectele grele aflate pe masă sau oriunde altundeva care prezintă un pericol. Mai mult, asigură piesele de mobilier grele, înalte de un perete.

Așează toate aparatele puternice pe roți pentru a nu fi în vecinătatea ieșirilor din încăperi sau coridoare.

Specialiștii recomandă să ai în spațiile comune extinctoare și să știi cum să le folosești.

Cel mai important lucru în momentul producerii unui cutremur, trebuie să îți păstrezi calmul și să-i liniștești pe cei din jurul tău. Dacă te afli în interiorul unei clădiri, ar fi indicat să nu te apropii de ferestre și să stai înspre centrul clădirii, în apropierea unui perete.

Totodată, Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru SItuații de urgență, menționează că locuințele trebuie părăsite cu calm, fără a lua lucruri inutile.

De asemenea, drumul spre ieșire trebuie verificat cu grijă pentru a nu exista vreun pericol. Rănirea provocată de căderea tencuielilor la ieșirea din clădire trebuie evitată cu orice preț.

Dacă ieșirea locuinței este blocată, trebuie să se acționeze fără panică fără deblocarea acestora.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: