Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România. Seismul a avut 3,7 magnitudine pe scara Richter

Cutremur în România. Seismul a avut 3,7 magnitudine pe scara Richter

Cutremur în România. Seismul a avut 3,7 magnitudine pe scara Richter

Cutremur în România. Seismul a avut 3,7 magnitudine pe scara Richter. Luni s-a produs un cutremur în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 136 de kilometri.

Cutremur în România. Seismul a avut 3,7 magnitudine pe scara Richter

Potrivit Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, luni a fost un cutremur cu magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc la ora 12.54.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 77km E de Brasov, 92km NE de Ploiesti, 101km S de Bacau, 115km V de Galati, 117km NV de Braila, 143km N de Bucuresti, 164km NE de Pitesti, 182km SV de Iasi, 191km E de Sibiu, 208km N de Ruse.

Cutremur în România. Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur

Potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru situații de urgență, clădirile trebuie părăsite cu calm, fără a lua lucruri inutile. Drumul spre ieșire trebuie să fie verificat cu grijă, pentru a se evita, expunerea la pericol.

Trebuie prevenită rănirea provocată de căderea tencuielilor, la ieșirea din clădire cu ajutorul unui scaun ori alt obiect protector. În caz că ieșirea este blocată, trebuie să se acționeze fără panică fără deblocarea acestora. Dacă ușile nu pot fi deschise, se recomandă spargerea geamului, utilizând un scaun.

Efectele unui cutremur depind de mai mulţi factori

Efectele unui cutremur depind de mulți factori, cum ar fi distanța de la epicentru și condițiile locale de teren. În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizica Pământului , prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică a României. Cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române. În urma Hotărârii de Guvern nr. 48 din 12.02.1994 , CFP a fost transformat în Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Iar prin Hotărârea de Înfiintare nr. 1313 din25.11.1996, acesta a devenit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Citeste si:Ce s-a găsit în organismul Cristinei Țopescu. Informații noi

Loading...