Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în Vrancea

Un cutremur cu magnitudiea de 2,7 grade pe scara Richter a avut loc în joi, după amiază în zona seismică Vrancea. Potrivit INFP, seismul s-a produs la o adâncime de 104 kilometri. În urmă cu o zi a avut loc un seism neobișnuit, în Vaslui.

Cutremur în Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, joi după-amiază, la ora 13.03 s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter în sona seismică Vrancea. Seimsul a avut loc la adâncimea de 104 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 79km E de Brasov, 94km NE de Ploiesti, 100km S de Bacau, 114km V de Galati, 115km NV de Braila, 145km N de Bucuresti, 166km NE de Pitesti, 181km SV de Iasi, 193km E de Sibiu, 209km N de Ruse.

Cutremur neobișnuit în Vaslui

Miercuri dimineața, la ora 08.55, a avut loc un cutremur neobișnuit în zona Moldova, Vaslui. Seismul a avut magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter, la o adâncime de 7 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43km S de Iasi, 47km NE de Bacau, 110km V de Chisinau, 156km N de Galati, 167km V de Tiraspol, 174km N de Braila, 190km NE de Brasov, 201km SE de Chernivtsi, 232km NE de Ploiesti, 254km V de Odessa.

Când va avea loc cel mai mare cutremur

Directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu a declarat când va avea loc următorul mare cutremur în România. „Există o anumită distanţă în timp, egală pentru toate. Urmează ca marele cutremur să fie după 2040. Asta este. Există o realitate fizică. Dacă socotim 64 de ani de la cutremurul din 1977 rezultă 2041. Acesta este marele cutremur care poate fi în Vrancea. Nu o spun eu, asta rezultă din calcule. Nu poate fi un cutremur mai devreme, dar nu aş vrea să fiu director atunci la institutul pe care îl conduc acum”, a spus directorul INFP. Studiul specialistului referitor la cel mai mare cutremur din România a fost bazat pe calcule istorice despre marile seisme.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: