Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în Vrancea. Ce magnitudinea a avut seismul

Cutremur în Vrancea. Ce magnitudinea a avut seismul

Cutremur în Vrancea

Vrancea s-a cutremurat în dimineața de luni, la ora locală 02.26. Seismul a avut magnitudinea de 3,4 pe scara Richter fiind produs la o adâncime de 82 de kilometri.

De la începutul anului 2020, în România au avut loc opt cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,4 pe scara Richter.

Cutremur în Vrancea. Ce magnitudinea a avut seismul

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, luni dimineața, la ora locală 02.26 s-a produs un cutremur în zona seismică Vrancea.

Seismul a înregistrat magnitudinea de 3,4 pe scara Richter, având loc la o adâncime de 82 de kilometri.Cutremurul s-a produs la 81 km este de Braşov, 94 km sud de Bacău, 100 km nord-est de Ploieşti, 115 km vest de Galaţi, 117 km nord-vest de Brăila, 151 km nord de Bucureşti, 170 km nord-est de Piteşti, 174 km sud-vest de Iaşi, 193 km est de Sibiu şi 216 km nord de Ruse.

Conform specialiștilor, de la începutul anului 2020 și până acum au avut loc opt seisme cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,4 grade pe scara Richter.

Când va avea loc un cutremur devaastator în România?

Directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu a declarat că zona Vrancea va fi scena unui cutremur devastator, în viitorul apropiat.

Conform statisticilor din ultimii ani, în această zonă au avut loc cutremure puternice o dată la doi ani, acestea având magnitudinea de 5 până la 6 pe scara Richter.

Este posibil să se mai producă în viitor un cutremur de 5 în această zonă de magnitudine. Statistica, uneori, nu dă date aşa, dar aceste cutremure de 5 au apărut cam la doi ani, doi ani şi ceva, trei”, a spus acesta.

Însă, există și un avantaj în cazul în care se va produce un cutremur devastator în România. Specialiștii vor sti unde va avea loc acesta, iar cel mai probabil se va produce în zona Vrancea, unde activitatea seismică este foarte ridicată.

Loading...