Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur într-o zonă mai puțin obișnuită din România! Ce magnitudine a avut

Cutremur într-o zonă mai puțin obișnuită din România! Ce magnitudine a avut

Cutremur in Romania

Un cutremur cu magnitudinea de 2,4 grade pe scara Richter, a avut loc, miercuri în Banat,Timiș, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremur într-o zonă mai puțin obișnuită din România

Un nou cutremur a avut loc în țară. Acesta s-a produs miercuri, în Banat, Timiș, cu o magnitudine de 2, 4 grade pe scara Richter, la ora 11:39. Seismul a avut o adâncime de 3 kilometri și s-a făcut simțit în mai multe zone din țară, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Zonele unde s-a mai simțit cutremurul sunt: 34 km E de Timișoara, 55 km SE de Arad, 130 km SE de Szeged, 140 km NE de Belgrad, 141 km NE de Zemun, 146 km S de Oradea, 153 km E de Novi Sad, 187 km SV de Cluj-Napoca, 193 km V de Sibiu, 198 km S de Debrecen.

Când va fi lovită România de un cutremur mare

De la începutul lunii noiembrie, în România s-au înregistrat mai multe cutremure cu magnitudinea de2.1 și 3.7 grade pe scara Richter. Seismologul Gheorghe Mărmureanu spune că aceste cutremure mici nu au legătură cu viitorul mare cutremur din țară, care se va produce în Vrancea. Efectele lui nu vor fi unele normale, mai spune Gheorghe Mărmureanu.

“Vorbim de cutremure obişnuite, care intră în cotidian, ca să spun aşa. Putem avea şi 60 de astfel de cutremure într-o lună, dar acest lucru nu însemnă nimic. Nu au nici cea mai mică legătură cu următorul mare seism care va veni în zona seismică Vrancea. Aici vorbesc de un seism puternic, cu acceleraţii care pot avea urmări devastatoare”, a spus seismologul Gheorghe Mărmureanu.

De altfel, și în luna octombrie au tot fost cutremure de magnitudini mici, în zona Vrancei, care au manifestat îngrijorare. Și atunci seismologul Gheorghe Mărmureanu a precizat că vor mai fi astfel cutremure, iar următorul mare seism va fi în anul 2040.

“Aceste cutremure de suprafață, din zona Vrancea, din care face parte și județul Vaslui, nu sunt periculoase. Oricum am mai declarat că nu ne putem aștepta la un cutremur mare în România până în 2040. Vor fi multe cutremure din acestea mici, am mai avut acum câteva săptămâni și o să mai avem. Nu au nici o relevanță, deaorece cutremurele vrâncene sunt periculoase când au 7- 8 grade pe scara Richter. În România sunt cutremure mici foarte multe, care pleacă din Vrancea, începând de la Botoșani și până la Turnu Severin, deci nu înseamnă că este vreun cutremur din vreo zonă separată ca Vaslui, tot din zona Vrancea vine. Așa că vasluienii pot sta liniștiți, că nu este nimic grav”, a spus seismologul Gheorghe Mărmureanu.

Ultimul cutremur mare în România a fost în anul 1977.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: