Redactia.ro
Home » Știri » Anunț cutremurător! Un cercetător din Timișoara susține că-n Capitală se va ajunge la 100.000 de cazuri de COVID

Anunț cutremurător! Un cercetător din Timișoara susține că-n Capitală se va ajunge la 100.000 de cazuri de COVID

Situația cazurilor de coronavirus din țară devine tot mai îngrijorătoare. Specialiștii nu aduc vești tocmai bune pentru următoarea perioadă. Octavian Jurma, un cercetător din Timișoara, spune că în Capitală se vor înregistra aproape 100.000 de cazuri de Covid-19, până la Crăciun. 

Avertismentul lui Octavian Jurma, cercetător din Timișoara

Evoluția cazurilor de coronavirus din țară nu este tocmai bună. Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la ceea ce ne așteapă. Octavian Jurma, un cercetător din Timișoara, a avertizat că în București, până la Crăciun, vom avea aproape 100.000 de cazuri de Covid-19, informează Capital.ro.

”În Capitală, rata de acumulare este destul de mare, peste 10.000 de cazuri săptămânal. În ultimele șapte zile au fost aproape 12.000 de cazuri înregistrate și 18.000 de cazuri, în 14 zile. Astfel că nu este decât o chestiune de timp până când se vor depăși 100.000 de cazuri în București. Și cel mai probabil săptămâna viitoare se va întâmpla acest lucru”, potrivit lui Octavian Jurma.

Prezentare Romania Sinergica - Conferinta de lansare CONFORM - MISCAREA SINERGISTA - Octavian Jurma - YouTube

Totodată, Octavian Jurma a explicat cum se va putea întâmpla această creștere. Totul va depinde de felul cum autoritățile relaxează măsurile anti-coronavirus, dar și de scădrea numărului de teste covid.

Dar depinde foarte mult de felul în care coboară curba infectărilor. Curba coboară în două feluri: fie prin măsuri de restricție și izolare, adică medicale și epidemiologice, fie prin scăderea numărului de teste. Pentru că această curbă pe care noi o vedem este curba cazurilor confirmate prin teste RT-PCR. Și pe măsură ce testele scad, este tot mai greu să monitorizăm situația reală”, a mai declarat Octavian Jurma.
Aceste afirmații ale specialistului vin în contextul în care, Grupul de Comunicare Strategică  (GCS) a transmis că în Capitală, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 1142 cazuri de Covid-19.

Raed Arafat, despre situația din București

Șeful DSU, Raed Arafat, a  vorbit la B1 tv despre situația cazurilor de Covid-19 din București. El a spus că locurile de la ATI pentru bolnavii de coronavirus sunt o problemă, la fel și numărul persoanelor care s-au infectat, în Capitală.  De altfel, locurile de la ATI au devenit o problemă deoarece, unii pacienți care ar trebui transportați în alte unități medicale, nu sunt lăsați de familii să plece în altă parte. Raed Arafat a mai spus că București, Ilfov și Constanța au cele mai multe cazuri de coronavirus, în acest moment, dar se va face tot ce este necesar pentru a rezolva această problemă.

”Am avut o videoconferință cu managerii de spitale, cu domnul Tătaru. S-au căutat toate soluțiile pentru creșterea capacității la ATI. Noi am avut în ultimele 10 zile aproape 14.000 de cazuri. La nevoie putem să ducem pacienții și în alte zone, dar există familii care nu sunt de acord cu mutarea pacienților. DSP București este cel care analizează toți factorii pe care se iau măsurile.Din fericire, numărul cazurilor în București a scăzut în ultimele zile, dar au fost zile când am avut și 2.000 de cazuri pe zi. București, Ilfov, Constanța reprezintă o problemă la acest moment, dar încercăm să rezolvăm”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU, la B1 TV.

În ultimele 24 ore, la noi în țară s-au înregistrat 5.991 cazuri noi de persoane infectate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: