Redactia.ro
Home » Știri » Lumina ultravioletă poate ucide coronavirusul! Ce spun cercetătorii

Lumina ultravioletă poate ucide coronavirusul! Ce spun cercetătorii

Lumina ultravioletă poate ucide coronavirusul! Ce spun cercetătorii

Lumina ultravioletă poate ucide coronavirusul! Cercetătorii au demonstrat acest lucru și spun că ar putea fi încorporată în sistemele de aer condiționat pentru a steriliza încăperile. 

Lumina ultravioletă poate ucide coronavirusul

A apărut primul studiu care arată că lumina ultravioletă distruge coronavirusurile, inclusiv pe cel care provoacă Covid-19. O profesoară de la Universitatea Tel Aviv din Israel consideră că becurile ar putea reprezenta o metodă ușoară, rapidă și ieftină de dezinfecție.

Lumina ultravioletă poate ucide coronavirusul! Sistemele de dezinfecție bazate pe becuri cu LED vor putea fi instalate în sistemul de ventilație și în aparatul de aer condiționat, de exemplu, și sterilizează aerul, potrivit stirileprotv.ro.

Potrivit studiului, în mai puțin de 30 de secunde, lumina de 285 nm este capabilă să distrugă 99,9% din toți agenții patogeni. Cercetătorii consideră că 265 nanometri (nm) unde de lumină au fost cele mai eficiente în uciderea virusului, dar becurile cu o lungime de undă de 285 nm, care se găsesc mai ușor, au fost aproape la fel de eficiente.

Există un robot capabil să distrugă coronavirusul cu ajutorul radiațiilor

Un robot autonom numit Victor, care ucide micro-organismele patogene, inclusiv coronavirusul, folosind radiații UV-C, luptă împotriva pandemiei coronavirusului la un spital mare din București. Mai mulți roboți ca Victor vor lua drumul instituțiilor medicale, întrucât producătorul, Modulab, mărește producția. Robotul e produs integral în România de startup-ul Modulab și poate fi folosit noaptea la sterilizarea spațiilor închise.

Lumina ultravioletă poate ucide coronavirusul! Potrivit unui articol apărut pe siteul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, o companie românească a adaptat un robot industrial pentru a lupta împotriva coronavirusului.

Prin adăugarea unor lămpi cu ultraviolete puternice pe platforma robotică, compania, Modulab a creat un dispozitiv care poate dezinfecta o suprafață de 20 de metri pătrați în aproximativ 10 minute, inclusiv îmbrăcăminte și echipamente – tot ceea ce poate atinge lumina ultravioletă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: