Redactia.ro
Home » Știri » O ,,nouă variantă” de coronavirus circulă în Marea Britanie. Ce spun specialiștii

O ,,nouă variantă” de coronavirus circulă în Marea Britanie. Ce spun specialiștii

O „nouă variantă” a coronavirusului a fost descoperită în Marea Britanie. Noua variantă a coronavirusului ar provoca răspândirea în sud-estul țării, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Matt Hancock. 

 

„Nouă variantă” în Marea Britanie

O „nouă variantă” a coronavirusului a fost descoperită în Marea Britanie de specialiști. Au fost identificate peste 1.000 de cazuri ale noii variante „predominant în sudul Angliei”, după cum a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Potrivit specialiștilor, noua variantă se răspândește mult mai rapid decât tulpina deja existentă. Astfel, se consideră că alimentează o creștere exponențială foarte accentuată în cazurile din sud-est, scrie news.sky.com. 

Noua variantă a coronavirusului a fost descoperită, până în prezent, în 60 de zone din Marea Britanie. Specialiștii consideră că noua mutație a coronavirusului este similară cu cea descoperită în alte țări în ultimele luni.

Marea Britanie a identificat o nouă variantă a virusului, care ar putea fi asociată cu răspândirea rapidă în sud-estul Angliei. Au fost identificate peste 1.000 de cazuri ale acestei noi variante, mai ales în sud-estul Angliei. S-au văzut creșteri foarte accentuate ale cazurilor de COVID în Londra, Kent și în zone din Essex și Hertfordshire, însă nu se știe dacă din cauza acestei variante noi de Covid-19.”, a anunțat Matt Hancock.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie a anunțat că în prezent nu există dovezi că noua mutație nu va răspunde la vaccin. Mai mult, oficialul a informat că noua variantă a coronavirusului nu ar produce o boală mai gravă.

Trebuie să subliniez în acest moment că nu există în prezent nimic care să sugereze că această variantă ar putea provoca o boală mai gravă, a declarat el.

Organizația Mondială a Sănătății a fost informată cu privire la acest lucru.

Un corespondent al Sky News, Thomas Moore, a declarat că experții vor urmări cât mai atent această mutație. „Nu este prima dată. Astfel de mutații au avut loc pe tot parcursul acestei pandemii. Așadar, acest lucru nu este deloc neobișnuit, nu trebuie să ne îngrijorăm, ci să fim foarte atenți”, a mai adăugat Thomas Moore.

Londra intră la cel mai înalt nivel de restricții

Londra va intra de miercuri  în cel mai înalt nivel de restricții, a relatat The Independent. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătății. Socializarea va rămâne și ami mult limitată, adr școlile vor rămâne deschise. În două subdiviziuni administrtative londoneze,  Greenwich şi Islington, s-a decis totuşi închiderea şcolilor.

Pub-urile și restaurantele vor rămâne închise, dar livrările la domiciliu vor rămâne valabile.

Am observat în ultima săptămână o creştere foarte puternică, exponenţială, a virusului la Londra, Kent, în părţi din Essex şi Hertfordshire. Nu ştim cât de mult aceasta este din cauza noii variante, dar, indiferent care ar fi cauza, trebuie să acţionăm rapid şi decisiv, a indicat ministrul Sănătății.

Guvernul britanic a elaborat un sistem de restricții antiepidemice pe trei nivele. În acest moment, Londra se află la al doilea nivel.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: