Redactia.ro

Cutremur produs luni seara în Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur produs luni seara în Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur produs luni seara în Vrancea!   Seismul a avut loc la o adâncime de 67 de kilometri.

Cutremur produs luni seara în Vrancea!

Potrivit Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, luni seara, a avut loc un cutremur în zona seismică Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 2.4 pe scara Richter, la o adâncime de 67 de kilometri. Cutremurul s-a resimțit în orașele Odobești, Panciu, Onești, Tîrgu Ocna și Slănic Moldova.

Trei cutremure în 24 de ore

INCDFP a transmis în ziua de 11 august, un cutremur cu magnitudinea de 3.1 pe scara Richter a avut loc în zona seismică Vrancea. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 151 kilometri. Seismul a avut loc în apropierea orașelor, Nehoiu, Covasna, Întorsura Buzăului, Târgu-Secuiesc și Slănic Moldova.

Sâmbătă, 10 august, la ora 6.38, a avut loc un alt seim în Muntenia, cu magnitudinea de 2.1 pe scara Richter, la o adâncime de 11 kilometri. De asemenea, un alt cutremur a avur loc sâmbătă la ora 3.37 în zona seismică Vrancea, cu magnitudinea 3 pe scara Richter, la adâncimea de 110 kilometri.

Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur

Potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru situații de urgență,  clădirile trebuie părăsite cu calm, fără a lua lucruri inutile. Drumul spre ieșire trebuie să fie verificat cu grijă, pentru a se evita, expunerea la pericol.

Trebuie prevenită rănirea provocată de căderea tencuielilor, la ieșirea din clădire cu ajutorul unui scaun ori alt obiect protector. În caz că ieșirea este blocată, trebuie să se acționeze fără panică fără deblocarea acestora. Dacă ușile nu pot fi deschise, se recomandă spargerea geamului, utilizând un scaun.

Cele mai puternice cutremure din 2018

În aceeași zonă a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 4.6 pe Richter, iar unul fiind înregistrat în data de 14 martie în județul Vrancea. Cele două sesime sunt cele mai puternice din anul 2018.

Anul trecut în luna mai au avut loc 11 cutremure cu magnitudinea între 2 și 4.6 pe scara Richter, iar cele mai multe fiind înregistrate în Județul Vrancea. Cel mai mare cutremur din țară a fost înregistrat pe 8 februarie 2017, în județul Buzău și a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richter.

Cele mai puternice seisem au avut loc în urmă cu 27 de ani. Seismele au avut 6.9 respectiv 6.4 -pe scara Richter.

Citește și:CUTREMUR. Atenţionare pentru turiştii de pe litoral: val de cutremure!

Loading...