Redactia.ro
Home » Știri » CUTREMUR. Atenţionare pentru turiştii de pe litoral: val de cutremure!

CUTREMUR. Atenţionare pentru turiştii de pe litoral: val de cutremure!

Cutremurele sunt fenomene naturale cauzate de eliberarea de energie în interiorul Pământului în urma fracturării rocilor supuse tensiunilor acumulate.

Cutremurele şi-au făcut, din păcate, simţită prezenţa în această perioadă, pe litoral. Mai exact, aceste seisme s-au produs în Marea Neagră. Marţi au fost nu mai puţin de 3 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 2,2 grade pe scara Richter. Aşadar, marţi, la ora 15:19, a avut loc un seism cu magnitudinea de 2,1 grade pe Richter, la o adâncime de 4 km. Apoi, la 17:29, un nou cutremur s-a produs în Marea Neagră, cu magnitudinea de 2,2 grade pe Richter, la o adâncime de 1 km. În fine, la ora 17:31, un seism de 2,2 grade pe Richter a avut loc la o adâncime de 1 km. Desigur, aceste mici seisme n-au produs niciun fel de pagube.

Cutremur în judeţul Buzău. Ce magnitudine a avut
Cutremur în judeţul Buzău. Ce magnitudine a avut

Mai multe detalii despre cutremure pe www.infp.ro

Efectele unui cutremur depind de mulți factori, cum ar fi distanța de la epicentru și condițiile locale de teren. În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizica Pământului (CFP), prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică a României cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române. În urma Hotărârii de Guvern nr. 48 din 12.02.1994 privind organizarea activitatii de cercetare in domeniul fizicii Pământului, CFP a fost transformat în Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), iar prin Hotărârea de Înfiintare nr. 1313 din 25.11.1996, acesta a devenit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: