Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur uriaș de 8,2 grade în Alaska. A fost emisă alertă de tsunami, zone întregi evacuate de urgență

Cutremur uriaș de 8,2 grade în Alaska. A fost emisă alertă de tsunami, zone întregi evacuate de urgență

Un cutremur uriaș a zguduit Alaska. Seismul puternic cu magnitudinea de 8,2 grade s-a produs, la mică adâncime, în Peninsula Alaska. Mișcarea puternică de pământ a fost urmată de o alertă de tsunami, zone întregi sunt evacuate de urgență.

Potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite – USGS, seismul s-a produs joi, 29 iulie, la ora locală 22.15, respectiv 9.15 – ora României, la o adâncime de 35 de kilometri. Centrul Seismologic Euro-Mediteranean – EMSC a transmis magnitudinea seismului la 8 şi adâncimea acestuia la 10 kilometri.

Seimul uriaș a fost urmat cel puțin două replici puternice, inclusiv o magnitudine preliminară de 6,2 grade pe  scara Richter și o magnitudine de 5,6 grade pe scara Richter, așa cum anunță CNN.

Centrul Naţional de Avertizare pentru Tsunami – NTWC a emis o alertă de tsunami pentru regiunile sudice din Alaska, Peninsula Alaska şi zonele de coastă de la Hinchinbrook Entrance la Unimak Pass.

Cutremur uriaș de 8.2 grade în Alaska, alertă de tsunami

În urma seismului care a zguduit Alaska, autoritățile au emis o alertă de tsunami. Mai exact, Centrul Naţional de Avertizare pentru Tsunami (NTWC) a atenționat populația din regiunile sudice din Alaska, Peninsula Alaska şi zonele de coastă de la Hinchinbrook Entrance la Unimak Pass cu privire la posibilitatea producerii unui tsunami.

„Pe baza tuturor datelor disponibile, este posibil ca un tsunami să fi fost generat de acest cutremur. Acesta ar putea fi distructiv pentru zonele de coastă chiar departe de epicentrul”, a transmis Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific (PTWC), transmite USA Today.

 

Cutremur de 8,2 grade în Alaska: Imagini apocaliptice după seism

După cutremurul din Alaska au apărut imagini apocaliptice pe Internet, iar clipurile au devenit virale.

Martorii au împărtășit cu internauții imagini cu drumuri rupte, în timp ce se aud sirene de avertizare de-a lungul coastei Alaska.

„8.2 cutremur puternic stâncă coasta # Alaska. Avertisment #tsunami. Roagă-te pentru oamenii din Alaska. Rămâi puternic. Rugăciune”, este unul dintre mesajele distribuite de milioane de internauți.

„Roagă-te pentru #Alaska. Un cutremur puternic de 8,2 grade pe scara Richter a zguduit coasta #Alaska. Avertismentul #tsunami a fost alertat. #Tremur PH (sic)”, este un alt mesaj viral.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: