Redactia.ro
Home » Știri » Cutremurător ce s-a întâmplat la Vaslui! Un băiat de 16 ani s-a înecat după ce a sărit într-un lac pentru a se răcori

Cutremurător ce s-a întâmplat la Vaslui! Un băiat de 16 ani s-a înecat după ce a sărit într-un lac pentru a se răcori

Un adolescent, de 16 ani, din județul Vaslui a vrut să se răcorească, miercuri, dar a sfârșit înecat în apele barajului Moreni. Abia după două ore de căutări, pompierii l-au găsit. Medicii nu l-au mai putut ajuta.

Cutremurător ce s-a întâmplat la Vaslui! Un băiat de 16 ani s-a înecat după ce a sărit într-un lac pentru a se răcori

Băiatul, din comuna vasluiană Costeşti, a venit împreună cu un prieten să se răcorească în apele barajului Moreni, din localitatea învecinată, Deleni. Ulterior, acesta s-a aruncat în apă, dar nu a mai ieșit la suprafață.

În acele momente, amicul a sunat la 112. Mai multe echipaje de la ISU și polițiști au ajuns în zonă. Pompierii au căutat mai bine de două ore adolescentul de 16 ani. Misiunea a fost destul de dificilă, militarii au reușit să-l găsească pe băiat înainte de căderea întunericului.

Băiatul era din alt sat și, din spusele prietenului său, nu știa să înoate foarte bine. În plus, și apa este destul de rece în această perioadă, chiar dacă în atmosferă au fost în jur de 25 de grade Celsius.

Cutremurător ce s-a întâmplat la Vaslui! Un băiat de 16 ani s-a înecat după ce a sărit într-un lac pentru a se răcori

„S-a băgat în apă și alunecă aici, alunecă foarte tare. Dacă nu știi să înoți e grav, slabe șanse.”, „Apa are în jur de 2 metri. Îmi pare rău, e un copil nesupravegheat.”, E adâncă apa aici, în zona asta. A fost săpată de buldozer şi e foarte adâncă în zona asta. Vreo 3 metri, cam aşa ceva.”, sunt doar câteva dintre comentariile localnicilor.

„Condițiile sunt dificile. Nu am putut lansa barca cu motor. Căutarea a fost dificilă. Întâi a trebuit să îndepărtăm vegetaţia şi după aia să avem acces către persoana pe care o căutam”, a spus Viorel Bejan, ISU Vaslui.

Într-un final, adolescentul a fost găsit şi scos la mal. Fără viaţă însă. „Nu s-a putut face nimic. El s-a aruncat în apă şi credem, apa fiind mică, credem că s-a lovit de dalele de la baraj. (…) Este cu midriază fixă, nu s-a putut face nimic. S-a declarat decesul”, a spus șeful UPU SMURD Vaslui, Carmena Piseru.

De asemenea, martorii mai spun că adolescentul n-ar fi trebuit să fie lăsat nesupravegheat. Comunitatea și autoritățile îi vor ajuta pe părinți să-și înmormânteze fiul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: