Redactia.ro
Home » Știri » Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 de ieri a înregistrat cea mai mare intensitate seismică din ultimii 200 de ani. Românii sunt speriați FOTO

Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 de ieri a înregistrat cea mai mare intensitate seismică din ultimii 200 de ani. Românii sunt speriați FOTO

GALERIE FOTO (3)

Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 de ieri a înregistrat cea mai mare intensitate seismică din ultimii 200 de ani. Românii sunt speriați. Iată toate detaliile!

Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 de ieri a înregistrat cea mai mare intensitate seismică din ultimii 200 de ani

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP a anunțat un cutremur cu magnitudinea 5,2 în partea de vest a României, ieri, 14 februarie. Acesta a avut cea mai mare intensitate seismică din ultimii 200 de ani din această zonă a României. Astfel, intensitatea acestuia a fost de 7, după cum explică specialiștii.

„În ziua de 14.02.2023, 15:16:52 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.7, la adâncimea de 6.2 km.

INTENSITATE VI

Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 106km NV de Craiova, 136km V de Pitesti, 167km E de Timisoara, 180km S de Cluj-Napoca, 184km SE de Arad, 196km V de Brasov, 219km E de Belgrade, 223km E de Zemun, 223km V de Ploiesti.”

Imagini după cutremurul cu magnitudinea de 5,7 de astăzi, din România

Din imagini se poate observa că s-a simțit semnificativ cutremurul de astăzi, cu magnitudinea de 5,7 de astăzi, din România. Multe magazine au semnalat dezastrul provocat de cutremur, produsele de pe raft găsindu-se, acum, pe podea acestora. Cutremurul a lăsat în urma sa pagube mari în Târgu Jiu și Craiova.

Românii sunt speriați

Iată declarațiile românilor care au simțit cutremurul de ieri:

„Angajată fast-food Târgu Jiu: „Din instinct de supraviețuire, pur și simplu – teamă – am făcut ce am simțit. S-a zgâlțâit totul.”

Angajată fast-food Târgu Jiu: „Pur și simplu nu am știut cum să reacționăm. Asta am simțit pe moment, să sar pe geam, dar oricum nu m-am lovit cum se vede în filmare.”

Operele lui Constantin Brâncuși din Târgu Jiu au fost și ele serios zgâlțâite de cutremure, dar au rămas în picioare. O biserică din apropiere are turlele afectate.

Ciprian Sârbu, preot: „La prima vedere, nu ar fi probleme de afectare a structurii. Tencuiala celor două turle din față este destul de mult afectată.”

În Târgu Jiu, cea mai afectată este Sala Maură, din Palatul Administrativ.

Cristina Cilibiu, prefectul județului Gorj: „S-au desprins bucăți foarte mari, încă mai cad. Sunt cei de la ISU care îndepărtează elementele, nu intră nimeni pentru moment, cel puțin în partea veche a clădirii.”

Cutremurul a lăsat urme și în blocurile de locuințe.

Cerasela Ciuchea, localnică:
„Mai mult panică a fost când am văzut lumea că nu știa încotro s-o ia, să se ducă, țipau, au lăsat lucrurile, gențile pe masă și au ieșit pe ușă.”

În comuna Peștișani, la căminul din satul Brădiceni, tavanul de rigips s-a prăbușit.

Daiana Băran, angajată a centrului de bătrâni: „S-a auzit un sunet, apoi s-a cutremurat pământul, am ieșit afară, am evacuat clădirea, nu se afla nimeni decât personalul înauntru. Din păcate, avem câteva pagube.”

Majoritatea cutremurelor din aceste zile din Gorj au avut epicentrul în apropierea satelor din comuna Runcu.

Localnic: „La noi s-au clătinat zidurile, când într-o parte, când în alta.”, relatează PRO TV. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: