Redactia.ro
Home » Stil de viață » Dacă pleci în vacanță trebuie să ai mare grijă și să te ferești de această boală! Este sezonul ei și medicii anunță că slăbește sistemul imunitar

Dacă pleci în vacanță trebuie să ai mare grijă și să te ferești de această boală! Este sezonul ei și medicii anunță că slăbește sistemul imunitar

Este sezonul concediilor, dar și sezonul unei boli adesea întâlnită în acest anotimp și preponderent în zonele foarte populate de la malul mării. Spcialiștii ne sfătuiesc să fim foarte atenți pentru a nu ajunge la complicații. Despre ce boala este vorba și care sunt simptomele.

Sezonul concediilor este sezonul enterocolitelor

Specilaiștii anunță o val de enterocolite în acest sezon. Cei care pleacă în concedii, mai ales în zonele cu litoral trebuei să fie foarte atenți. Aceștia îi sfătuiesc să aibă mare grijă în privința igienei și a mâncărurilor pe care le consumă. Enterocolita poate provoca simptome severe precum dureri abdominale, crampe, greață, vărsături, febră. În cazurile agravate pacienții ajung pe mâna medicilor, aglomerând zona de urgență a spitalelor.

Enterocolitele, majoritatea lor, au cauze virale. Însă o parte dintre ele sunt bacteriene, o parte fungice, altă parte parazitare. Și mai există așa numitele toxiinfecții alimentare care, în denumirea largă, implică și substanțe care intră pe cale digestivă, dar nu sunt neapărat microbi și care ne fac rău. Principalul simptom al enterocolitei este diareea. Alte simptome sunt dureri abdominale, crampe, greață, vărsături. În stadii severe, dacă există o penetrare a microbului intestinal prin bariera intestinală, putem avea fenomene sistemice, precum febră, stare generală alterată. În urma diareei ajungem la semne de deshidratare severă, care pun viața în pericol atunci când sunt peste 10% din greutatea corporală. Când plecăm în concedii ar trebui să avem o igienă alimentară și a mâinilor și să știm unde mergem să consumăm alimente. Alegem locuri igienice, neaglomerate, ne spălăm pe mâini, vedem să nu există muște, încercăm să nu luăm mâncare de pe stradă. Iar în momentul în care vrem să consumăm un aliment, acesta trebuie să fie suficient preparat termic, sau să fie safe.„, a precizat un medic infecționist pentru Antena3.

Val de enterocolite pe litoralul românesc

În ultimele săptămâni un număr mare de turiști a ajuns al spital din cauza acestei boli. Se pare că apa mării ar fi unul dintre factorii care facilitează răspândirea rapidă a acestei infecții la nivelul sistemului digestiv. Românii sunt sfătuiți să aibă mare grijă al alimentele pe care le consumă și să se spele cât mai des pe mâini pentru a evita acest virus.

Suntem în vârf de sezon pe litoral, iar numărul turiştilor care vin la mare creşte de la un weekend la altul. Odată cu fluxul de turişti se formează şi cozi la unităţile medicale. Oamenii se prezintă la doctor cu dureri de stomac şi acuză vărsături. Sunt simptomele enterocolitei, o spun specialiştii care trag şi un semnal de alarmă în acest sens. Din fericire, pacienţii au primit doar tratament medicamentos, fără să fie nevoie de internare în spital. Medicii ne avertizează de asemenea, că apa mării este una din principalele surse de infectare cu bacterii şi virusuri, care duc la acest diagnostic. Enterocolita este răspândită pe cale virală şi se transmite în mod rapid, în special la copii şi la bătrâni. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa dau asigurări însă că apa mării este de calitate bună şi foarte bună, în urma analizelor din ultimele 48 de ore.„, au precizat reporterii Antena 3 în urma unei discuții cu cei de la DSP Constanța.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: