Redactia.ro
Home » Știri » Dacia Logan: iată de unde vine acest nume! Marca s-a născut în 1999

Dacia Logan: iată de unde vine acest nume! Marca s-a născut în 1999

Dacia Logan: iată de unde vine acest nume! Marca s-a născut în 1999

Dacia Logan este cel mai cunoscut și de succes produs din România în materie de autovehicule. Mașina este produsă de compania de la Mioveni, care se află sub egida Renault. Haideți să vedem, așadar, de unde vine numele de „Logan” și când a luat ființă.

Marca s-a născut 1999

Dacia Logan este produsă de către compania achiziționată de către francezii de la Renault. Compania funcționează din 1999 sub egida Renault, deși ea a luat ființă în 1966, în Colibași (actualmente Mioveni), din județul Argeș.

Potrivit acordului semnat între autoritățile române și producătorul francez de automobile, modele produse de către companie poartă numele de Dacia. Dacia Logan este unul dintre cele mai de succes produse ale companiei, fiind vândut în număr record peste hotare. Dacia Logan poate fi văzută pe străzile oricărei țări, fiind o mașină ieftină și fiabilă.

De unde vine numele de „Dacia Logan”

Liviu Ion, fostul șef de comunicare Dacia, a povestit cum au ajuns la denumirea de „Dacia Logan” și în ce constă procesul alegerii numelui acestui automobil.

În primul rând, alegerea numelui Logan a durat doi ani. S-a ajuns la această denumire după ce s-a luat în calcul cât de ușor este de reținut. Potrivit lui Liviu Ion, „Logan” este ușor de pronunțat și reținut în mai multe limbi.

El ar proveni de la englezescul „to log in/ to log on”, care înseamnă a se conecta. Cât despre cine au fost cei care l-au ales, Liviu Ion a menționat mai multe sectoare din grup. „Mai multe sectoare din grup (Design, Produs, Marketing, Programe, Juridic, Comunicare etc) sunt implicate în alegerea numelui. Procesul are trei etape: în prima se stabileşte caietul de sarcini cu obiectivele numelui care va fi ales; a doua permite verificarea disponibilităţii juridice, a uşurinţei pronunţării şi a coerenţei semnificaţiilor; a treia presupune decizia luată de Comitetul pentru Nume, care se reuneşte din două în două luni.”, a precizat acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: