Redactia.ro
Home » Știri » Dacia Sandero devine cea mai bine vândută mașină din Europa

Dacia Sandero devine cea mai bine vândută mașină din Europa

Dacia Sandero a fost cel mai bine vândut automobil din Europa în luna iulie, în condițiile în care înmatriculările generale din regiune au scăzut cu 24%, punând capăt la patru luni de creștere. Vânzările de mașini noi au scăzut la 967.830 în iulie 2021, de la 1,27 milioane în iulie 2020, potrivit datelor din 26 de piețe europene colectate de JATO Dynamics.

Dacia Sandero devine cea mai bine vândută mașină din Europa

Sandero a ocupat locul 1 pentru prima dată de la lansarea sa în 2008. Volkswagen Golf, care de obicei este în fruntea clasamentului, s-a situat pe locul al doilea, urmat de Toyota Yaris. Înmatriculările au scăzut în luna iulie pe majoritatea piețelor europene, în condițiile în care pandemia a continuat să afecteze încrederea consumatorilor, iar lipsa globală de microcipuri a afectat disponibilitatea multor modele.

Cele mai bine vândute mașini din Europa

Piața franceză s-a prăbușit cu 35%, Marea Britanie și Spania au înregistrat o scădere a vânzărilor de 30%, iar piața germană a scăzut cu 25%. Vânzările din Italia au scăzut cu 19 la sută. Hyundai și Suzuki s-au numărat printre mărcile care au câștigat volum în iulie, înmatriculările Hyundai crescând cu 5,5 la sută, iar Suzuki cu 4,7 la sută. Până în primele cinci luni ale anului 2022, cota de piață cu amănuntul a Hyundai Motor Group din SUA ocupă locul al treilea, în creștere față de locul al șaselea în urmă cu un an, pe baza datelor de înmatriculare a vehiculelor noi compilate de S&P Global Mobility.

Toate celelalte mărci importante au înregistrat scăderi ale vânzărilor, cu Renault cu 54%, Ford cu 46%, Nissan cu 37%, Peugeot cu 34% și Citroen cu 31%. VW, cea mai bine vândută marcă din Europa, a înregistrat o scădere a înmatriculărilor de 19 procente.

Ajutat de popularitatea lui Sandero, declinul de 16 procente al Dacia a fost mai mic decât cel înregistrat pe întreaga piață. Cea de-a treia generație a lui Sandero, introdusă anul trecut, stimulează vânzările, iar hatchback-ul de buget este cea mai bine vândută mașină din Europa în rândul clienților privați cu amănuntul, a declarat analistul JATO, Felipe Munoz.

„Dacia îl oferă mai mult sau mai puțin la același preț cu cel al modelului anterior”, a spus Munoz.

Vehiculele electrice, cea mai mare creștere

Înmatriculările de mașini alimentate cu baterii și hibride plug-in au avut cele mai bune rezultate din iulie de până acum și a doua cea mai mare cotă de piață lunară din acest an, după luna iunie, potrivit JATO Dynamics.

Un total de 160.646 de vehicule cu baterii și mașini hibride plug-in au fost înmatriculate în iulie, reprezentând aproape 17% din totalul înmatriculărilor.

„Consumatorii continuă să răspundă pozitiv la ofertele și stimulentele atașate vehiculelor electrice, care au făcut ca aceste vehicule să fie mult mai competitive în ceea ce privește prețurile lor”, a declarat Munoz.

Hatchback-ul VW ID3 a fost cel mai bine vândut autoturism full-electric din Europa în luna iulie, în timp ce Ford Kuga a fost cel mai bine vândut hibrid plug-in. (A se vedea graficul de mai jos)

Vânzările de mașini hibride plug-in și electrice cu baterii

Cota de piață lunară pentru mașinile diesel a scăzut la 22%, de la 30% în iulie 2020 și 32% în iulie 2019. Cota pentru mașinile pe benzină a fost de 59 la sută, în scădere de la 60 la sută în iulie 2020 și 63 la sută în iulie 2019.

Cota de 17 la sută de luna trecută pentru mașinile electrificate a crescut de la 9 la sută în aceeași lună a anului trecut și de la 3 la sută în iulie 2019.

Vânzările din iulie au fost în continuare sub cifrele de dinainte de pandemie pentru luna respectivă. Înmatriculările au fost de 1,27 milioane în luna iulie a anului trecut și de 1,32 milioane în iulie 2019. Înmatriculările europene pentru primele 7 luni ale acestui an au crescut cu 24%, la 7,38 milioane.

Prin ce se remarcă noua Dacia Sandero

Cu o siluetă robustă și o parte față redesenată, evidențiată de semnătura luminoasă în formă de Y și de farurile de zi cu LED, noua Dacia Sandero se remarcă prin designul complet revizuit. Cu unul dinte cele mai spațioase interioare pentru clasa din care face parte, un portbagaj și spații de depozitare generoase, se adaptează stilului tău de viață, astfel încât călătoriile să fie mult mai plăcute.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: