Redactia.ro
Home » Știri » Dan Negru intervine în scandalul Lasconi: „Un om care își crește copilul în spiritul unei doctrine criminale nu are voie să facă politică” VIDEO

Dan Negru intervine în scandalul Lasconi: „Un om care își crește copilul în spiritul unei doctrine criminale nu are voie să facă politică” VIDEO

Dan Negru intervine în scandalul Lasconi: „Un om care își crește copilul în spiritul unei doctrine criminale nu are voie să facă politică”

Dan Negru intervine în scandalul Lasconi. Iată detaliile!

Dan Negru intervine în scandalul Lasconi

Scandalul dintre Elena Lasconi și fiica ei, Oana Lasconi, a devenit subiect de discuție intens mediatizat în România, iar reacția lui Dan Negru, un veteran al televiziunii românești, nu a întârziat să apară. Această poveste controversată pune în lumină nu doar relațiile familiale, ci și subiecte sensibile legate de ideologie și istorie.

Dan Negru și Elena Lasconi au fost colegi de breaslă, lucrând la posturi de televiziune concurente. Cu toate acestea, reacția lui Dan Negru la dezvăluirile făcute de fiica Elenei Lasconi a surprins mulți observatori. În loc să abordeze direct aspectele familiale ale scandalului, el s-a concentrat pe ideologiile politice ale Oanei Lasconi, care se declară susținătoare a socialismului.

Este important de menționat că această controversă a început când Oana Lasconi a aflat că mama sa a votat „DA” la referendumul pentru familia tradițională din 2018. Fiica Elenei Lasconi, susținătoare a drepturilor LGBTQ+, a acuzat-o pe mama ei de homofobie, ceea ce a dus la retragerea lui Elena Lasconi din lista USR pentru alegerile europarlamentare. Totuși, reacția lui Dan Negru nu a fost atât de mult legată de aceste aspecte, ci mai degrabă de ideologia politică pe care o promovează Oana Lasconi.

Dan Negru: „Un om care își crește copilul în spiritul unei doctrine criminale nu are voie să facă politică”

Dan Negru a făcut referire la citatul lui Nicolae Iorga, susținând că „o țară care nu-și cunoaște trecutul e ca un copil care nu-și cunoaște părinții.” Cu acest citat, el subliniază importanța cunoașterii și înțelegerii istoriei și a trecutului unei națiuni. Dan Negru este șocat de faptul că Oana Lasconi susține ideologia socialistă, pe care el o consideră o fază incipientă a comunismului.

„Iorga avea dreptate o tara care nu isi cunoaste trecutul e ca un copil care nu isi cunoaste parintii si nu sunt putini. Am văzut cum fiica se declară susținătoarea sistemului socialist. Cărțile și definițiile spun că e faza incipientă a comunismului. Fata se declară luptătoare anticapitalistă, luptă împotriva sistemului capitalist.  Dacă fata își înjură familia, eu mi-o apăr pe a mea. Bunicul meu a fost deportat în Bărăgan, în anii 50, și încă mai am biletul lui de eliberare, l-a păstrat tata, îl păstrez și eu și o să-l arăt copiilor mei.

Zeci de mii de români au fost deportați și uciși din cauza unei ideologii criminale. Peste câteva săptămâni se face decembrie. Oamenii au murit în decembrie la mine acasă, în Timișoara, în București și în multe alte orașe, luptând împotriva unei ideologii criminale.”, a povestit prezentatorul pe Facebook. 

El își explică „surpriza” prin istoria României, amintind de deportările și victimele regimului comunist. Acesta subliniază importanța conștientizării acestor evenimente istorice și respinge ideea că oamenii ar trebui să susțină ideologiile care au cauzat suferință în trecut.

De asemenea, Dan Negru aduce în discuție și educația copiilor în spiritul ideologiilor socialiste. El se întreabă cum este posibil ca părinții să își îndrume copiii să lupte împotriva capitalismului, în contextul în care capitalismul este un sistem economic în care se dezvoltă majoritatea țărilor dezvoltate.

În final, Dan Negru subliniază că nu ar trebui să existe loc pentru promovarea acestor ideologii în politică, întrucât ele au cauzat atât de multă suferință și moarte în trecut. El susține că părinții ar trebui să ofere copiilor o educație bazată pe valori corecte și să nu îi îndrume spre ideologii care au cauzat suferință și conflicte în istoria României.

„Un om care își crește copilul în spiritul unei ideologii, unei doctrine criminale nu are voie să facă politică într-o țară care a avut zeci, mii de morți din cauza acestei ideologii. Să le spunem asta tuturor! Să le spunem copiilor noștri că nu contează cu ce mână ucizi, cu dreapta sau cu stânga, e tot crimă.

Paradoxul cel mai mare e că mumă-sa e primăriță în Câmpulung! Ăsta-i orașul care la dat pe Radu Gyr, unul dintre sfinții închisorilor comuniste. Până la urmă, Iorga avea dreptate: „O țară care nu-și cunoaște trecutul e ca un copil care nu-și cunoaște părinții” și nu-s puțini”, a mai spus acesta. 

Astfel, scandalul Lasconi a stârnit dezbateri aprinse despre valori, ideologie și istorie în România. Reacția lui Dan Negru subliniază importanța cunoașterii și înțelegerii istoriei națiunii și se opune promovării ideologiilor pe care le consideră nocive pentru societate.

 

Sursa foto: RTV

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: