Redactia.ro
Home » Știri » Dan Negru, șocat de Stațiunea Băile Herculane. Ce spune prezentatorul despre locul în care mergea în fiecare vară cu bunicii

Dan Negru, șocat de Stațiunea Băile Herculane. Ce spune prezentatorul despre locul în care mergea în fiecare vară cu bunicii

GALERIE FOTO (2) Dan Negru

În perioada comunismului, românii nu se înghesuiau doar pe litoral, ci și în stațiunile balneare, renumite pentru tratarea diverselor afecțiuni. Printre acestea, Băile Herculane era de departe cea mai aglomerată, fiind vizitată cândva și de marile personalități ale lumii. Astăzi, însă, totul pare o ruină. Nostalgic, Dan Negru trage un semnal de alarmă.

Dan Negru, dezamăgit de turismul românesc

Dan Negru își amintește cu drag de vremurile când își însoțea bunicii la Băile Herculane. Astăzi, marele său regret este că nu își mai poate duce și copiii în această vestită stațiune, odată perla turismului românesc.

„Herculane e o rușine! Ce au reușit două imperii să construiască în 2000 de ani, noi am dărâmat în 20 de ani. Când eram copil mergeam cu bunicii mei la Herculane, vara. Azi copiii mei nu mai au ce să vadă acolo. Herculane are clădiri în paragină, fântâni arteziene demolate. E simbolul neputinței noastre. Prințesa Sissy spunea, acum peste 100 de ani, că e locul ””luxului desăvârșit””, spune Dan Negru, pentru Click!

Celebrul prezentator al emisiunii „Jocul cuvintelor” de la Kanal D consideră că România ar putea atrage mult mai mulți turiști, având cu ce se lăuda.

„Atunci când sunt invitat de românii din străinătate, ca să prezint diferite evenimente, îmi iau și familia cu mine. Dar o fac și când merg prin țară, așa că fiica și fiul meu sunt obișnuiți să descopere lumea. Augustin spunea că lumea e ca o carte și cine nu călătorește nu citește decât prima pagină.Turismul european e bazat mult pe city break și exact asta ne lipsește nouă.Asta mă enervează cel mai mult. Timișoara și București sunt orașe de city break pentru europeni, dar noi nu știm deloc să-i atragem cu asta”, a mai menționat el, pentru aceeași sursă.

Tratamentele oferite de Băile Herculane

Herculane este cea mai veche stațiune balneară din România, situată la o altitudine de 168 de metri, la 8 km de județul Mehedinți și la 25 de km de frontiera cu Serbia. Stațiunea este renumită pentru apele sale minerale izotermale și hipertermale (38-60 °C), care sunt slab radioactive, hipotone, și au diferite compoziții chimice: sulfuroase, clorurate, calcice, sodice.

Tratamentele constau în împachetări cu nămol sapropelic și parafină, reflexoterapie, crioterapie și acupunctură. Apele curative sunt folosite pentru tratarea afecțiunilor precum rahitismul, reumatismul, osteoporoza, bolile cardiovasculare, neurologice, dermatologice și pediatrice.

Cât costă o noapte de cazare la Băile Herculane

Stațiunea Băile Herculane este situată în partea de sud-est a județului Caraș-Severin. Prețurile pentru cazare variază între 150 și 700 de lei pe noapte. În județul Vâlcea, Băile Govora este una dintre cele mai bogate stațiuni balneare în ape iodurate și bromurate din Europa, iar prețurile pentru cazare sunt între 140 și 500 de lei pe noapte.

Băile Felix, din comuna Sânmartin, județul Bihor, este o stațiune căutată pentru apele oligominerale cu conținut bogat de săruri, cu prețuri pentru cazare între 200 și 900 de lei pe noapte. Băile Călimănești-Căciulata, cea mai renumită stațiune balneo-climaterică de pe Valea Oltului, este cunoscută pentru vestitele sale ape termale, cu prețuri pentru cazare între 160 și 600 de lei pe noapte.

În trecut, Băile Herculane atrăgeau turiști din întreaga lume, inclusiv personalități celebre. Însă, în prezent, clădirile sunt în paragină, fântânile arteziene sunt demolate, iar stațiunea și-a pierdut strălucirea de altădată. Această transformare este un simbol al neputinței noastre de a conserva și valorifica patrimoniul național.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: