Redactia.ro
Home » Știri » Dana Budeanu, replică dură din partea ministrului Petre Daea: „Dumneaei cu siguranță s-a referit la…”

Dana Budeanu, replică dură din partea ministrului Petre Daea: „Dumneaei cu siguranță s-a referit la…”

Dana Budeanu a afirmat de curând că în România nu există secetă și că este vorba, de fapt, despre o simplă „mascaradă ca să poată să scumpească ei și cerealele și după aceea să scumpească probabil pâinea”. În urma acestor declarații, ministrul Petre Daea nu a întârziat să-i dea o replică pertinentă. Iată detaliile!

Dana Budeanu: „Nu este absolut niciun fel de secetă”

Dana Budeanu a susținut de curând că nu există secetă în România și că politicienii urmăresc doar scumpirile. Aceasta susține că a vorbit cu țăranii care i-au spus clar că ei nu se confruntă cu un asemenea fenomen:

„Nu este absolut niciun fel de secetă. În prezent şi probabil până la sfârşitul „cupolei de foc” sunt afectate probabil 1% din absolut toate culturile, adică nimic, bineînţeles. Am vorbit în calitate de cetăţean, vă daţi seama.

De ce? Pentru că noi nu avem pe nimeni care să iasă şi să calmeze populaţia şi să le spună oamenilor că este o minciună, că o avem pâine, că asta este o mascaradă ca să poată să scumpească ei şi cerealele şi după aceea să scumpească probabil pâinea.”, a afirmat Dana Budeanu, relatează a1.ro.

„Nu este nicio secetă. Vorbiţi cu absolut toate rudele de la ţară, de oriunde. Nu există. Este o stare normală, ca în fiecare an vara. Sunaţi la Dunăre, sunaţi peste tot. Eu am vorbit cu ţărani din toate zonele, cu ţaranii din mâna cărora mâncaţi. Nu este nicio secetă”, a mai spus aceasta. 

Replica lui Petre Daea după ce Dana Budeanu a afirmat că nu există secetă în România

La emisiunea Subiectiv de la Antena 3, ministrul Petre Daea i-a dat o replică pertinentă Danei Budeanu. Politicianul a apreciat declarația acesteia, dar a punctat faptul că adevărul nu e tocmai cel expus de către creatoarea de modă:

„Eu apreciez partea pozitivă pe care a interpretat-o doamna Budeanu, pentru că dumneaei a transmis spre conștiința publică acel semnal, să nu intrăm în panică. Să nu intrăm în panică și bine face, că noi introducem în panică. Sigur că există acest fenomen. Eu nu pot să spun că nu există fenomenul de secetă în România.

Dumneaei cu siguranță s-a referit la zone punctuale unde sunt zone, și zone, și zone, care produc și nu sunt probleme și zone care sunt afectate de secetă, însă introducând în această explicație, această dorință de a ne stăpâni și a avea încredere în noi pentru a nu intra în această situație în care să zicem, îngrijorarea este peste tot. Şi este peste tot, dar noi trebuie să fim în același timp și încrezători în forțele noastre și în posibilitățile noastre de a trece peste aceste momente grele.

Dumneaei spune așa, că a stat de vorbă cu fermierii unde spunea că nu este o situație grea. Aşa e. Sunt în ţară situaţii unde lucrurile sunt normale. E adevărat că temperaturile ridicate în timpul acesta sunt de aşteptat, dar sunt situaţii în România deosebit de grele, unde am pierdut culturi şi pierdem culturi. Sunt situaţii unde lipsa de apă a pus la pământ producţii”, a declarat ministrul Petre Daea pentru Antena 3.

 

Sursa foto: click.ro
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: