Redactia.ro
Home » Știri » Dana Budeanu trimite bărbaţii români în Armată: „Umblă cu gleznele prin oraş şi cică să luptăm cu Putin?”

Dana Budeanu trimite bărbaţii români în Armată: „Umblă cu gleznele prin oraş şi cică să luptăm cu Putin?”

Dana Budeanu îi ceartă pe politicieni

Mai multe țări din Uniunea Europeană iau în considerare reintroducerea stagiului militar obligatoriu.

Armata ar putea redeveni obligatorie şi la noi! România nu a luat încă o astfel de decizie, dar ar putea având în vedere că de mai bine un an şi jumătate avem un război la graniţele noastre!

Dana Budeanu vrea bărbaţii români în Armată

În contextul în care pacea regională nu mai este un dat, mulți decidenți europeni au început să ia în calcul varianta serviciului militar obligatoriu, declanșând dezbateri aprinse pe această temă, în condițiile în care majoritatea cetățenilor, dar în special tinerii, nu sunt dispuși să intre în armată pentru că nu împărtășesc „obiectivele și scopurile generale ale armatei”, le lipsește motivația, iar salariile sunt mici și condițiile de muncă dificile și periculoase.

Astfel, Dana Budeanu cere din nou reintroducerea stagiului militar obligatoriu şi la noi.

Eu sunt femeie, rămân acasă. Pai la noi barbatii umbla cu gleznele prin oraş şi cică să luptăm cu Putin? Păi, cine? Eu nu vreau sa ma bat cu rusii.

Dacă voi vreţi să luptăm cu ruşii, pai hai, nene, USR, astia care mor cu Zelenski pe piept, sa faca armata obligatorie. Armata e buna. Daca nu, nu mai sustineti razboiul, de ce nu cerem pace? Iohannis, Geoana, sa ceara pace. Lăsaţi-mă cu mascarada asta!

Cine susţine războiul, să plece la război. Mistocareala asta pe Facebook, timp in care sunt distruse familii si orase. Daca toate tarile NATO se asezau la masa se gasea o solutie„, a spus Dana Budeanu la rtv.

Alte ţări îşi cheamă bărbaţii de „afară”

În ţări precum Lituania, Danemarca sau Norvegia, unde serviciul militar este obligatoriu, se doreşte extinderea lui prin chemarea celor care locuiesc sau studiază în străinătate pentru sesiuni de pregătire de o lună în fiecare vară timp de trei ani.

Letonia ia în considerare reintroducerea armatei obligatorii. Astfel, de anul viitor, toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani vor trebui să urmeze 11 luni de pregătire militară. În Germania, ministrul Apărării a propus reîntrudcerea serviciului militar, dar cancelarul Olaf Scholz a respins iniţiativa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: