Redactia.ro
Home » Știri » Darius Vâlcov, fost ministru de Finanțe, condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare

Darius Vâlcov, fost ministru de Finanțe, condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare

Darius Vâlcov, fost ministru de Finanțe, condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare

Darius Vâlcov, fost ministru de Finanțe, condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare. Iată toate detaliile!

Darius Vâlcov, fost ministru de Finanțe, condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare

Darius Vâlcov, în vârstă de 46 de ani, a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare, pentru mai multe fapte de corupție.

Fostul primar și ministru PSD este condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și trafic de influență, în dosarul Tablourilor, sentință rămasă definitivă prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În acest dosar, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în mai 2015, pentru trafic de influență, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată. În primă instanță, el primise o condamnare de opt ani de închisoare, conform Antena 3 CNN.

„Contopește pedepsele stabilite prin prezenta decizie şi aplică inculpatului Vâlcov Darius Bogdan pedeapsa cea mai grea, de 5 ani închisoare la care adaugă un spor de 1 an închisoare, reprezentând o treime din totalul celeilalte pedepse de 3 ani închisoare, acesta urmând să execute, în final, pedeapsa de 6 ani închisoare. Menține măsurile asigurătorii luate faţă de inculpatul Vâlcov Darius – Bogdan prin ordonanțele din 27 martie 2014, 31 martie 2015, 30 aprilie 2015 şi 11 mai 2015 emise în dosarul nr. 378/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a corupției, până la concurența sumei de 6.200.000 lei”, potrivit ÎCCJ.

Conform unor surse judiciare, Darius Vâlcov nu a fost găsit la adresele la care a fost căutat. El ar fi cerut rezidență în Italia, acolo unde este plecat de mai mult timp. Ar fi stabilit la Milano, potrivit Antena 3 CNN.

De altfel Italia pare să fi devenit refugiul condamnaților celebri ai României, între care Mario Iorgulescu, Alina Bica și Dragoș Săvulescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: