Redactia.ro
Home » Homepage » David Popovici a fost desemnat cel mai bun înotător al anului 2022

David Popovici a fost desemnat cel mai bun înotător al anului 2022

David Popovici a fost desemnat cel mai bun înotător al anului 2022

David Popovici a fost desemnat cel mai bun înotător al anului 2022 de către cea mai prestigioasă publicaţie din lume dedicată nataţiei. E pentru prima dată în istorie când un român reușește această performanță.

David Popovici a fost desemnat cel mai bun înotător al anului 2022

David Popovici, care a împlinit 18 ani în septembrie anul acesta, a fost desemnat de revista Swimming World Magazine, cea mai prestigioasă publicaţie din lume dedicată nataţiei, cel mai bun înotător al anului 2022, informează CS Dinamo, acolo unde este legitimat Popovici.

Ce trebuie să ne facă să îl apreciem și mai mult pe acest tânăr este că este prima oară în istorie când un înotător român primeşte această nominalizare, potrivit News.ro. Românul intră astfel într-o galerie selectă de nume mari. Ultimul câştigător la masculin (2021 şi 2019) a fost americanul Caeleb Dressel, potrivit sursei menționate.

Popovici a câştigat în acest an două medalii de aur la Campionatele Mondiale, două de aur la Campionatele Europene, trei de aur şi una de argint la CM pentru juniori şi patru de aur şi unaa de argint la CE de juniori.

David Popovici e „prea bun” ca să fie „adevărat”. Iar rezultatele lui vorbesc de la sine. Tocmai de aceea, suspiciunile că s-a dopat au existat și, poate, încă există și în cazul lui, mai ales de când s-a aflat că Simona Halep a fost găsită dopată. Chiar Adrian Rădulescu, care lucrează cu David Popovici încă de când acesta avea nouă ani, a recunoscut că mulți s-au gândit că elevul lui se dopează.

„Eu ştiu procesul. Nu este prima dată când oamenii au spus așa ceva. Chiar și când era la campionate naționale, la 13-14 ani, oamenii spuneau: <<Oh, el ia marfa aia bună>>. E o situație despre care am discutat cu el. Poate că cei mici n-au ideea asta, dar părinții vorbesc între ei și se naște un mit, care apoi ajunge și la copii. David Popovici a fost mereu un copil sociabil, de treabă, îi plăcea să vorbească cu toată lumea. Cred că au fost şi alţi înotători care i-au spus asta. Când auzi astfel de lucruri de la copii care au 13 ani și ei chiar cred că e adevărat așa ceva, atunci e foarte trist”a povestit Adrian Rădulescu, antrenorul lui Popovici, în cadrul podcast-ului Inside with Brett Hawke.

David Popovici a fost desemnat cel mai bun înotător al anului 2022
Foto: SWIMMING WORLD MAGAZINE
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: