Redactia.ro
Home » Știri » David Popovici a strâns o sumă impresionantă de bani în doar 10 zile. Campania sa umanitară a depășit toate așteptările

David Popovici a strâns o sumă impresionantă de bani în doar 10 zile. Campania sa umanitară a depășit toate așteptările

David Popovici

David Popovici, dublu campion mondial și campion olimpic la înot, a reușit să strângă într-un timp record o sumă impresionantă pentru o cauză umanitară. În doar 10 zile, Popovici a adunat peste 160.000 de euro, depășind obiectivul inițial al campaniei sale de strângere de fonduri, care era stabilit la 115.000 de euro.

Campania, desfășurată alături de organizația „Hope and Homes for Children”, urmărește să finanțeze construirea unei case familiale pentru 11 copii cu nevoi speciale din ultimul centru de plasament din sectorul 5, București.

Succesul campaniei de strângere de fonduri

Din totalul strâns, aproximativ 147.000 de euro au fost donați de peste 7.200 de persoane în perioada 30 septembrie – 9 octombrie 2024, ca răspuns la apelul făcut de David Popovici. Restul sumei a provenit din donații făcute de companii care s-au alăturat demersului său umanitar. Această mobilizare masivă arată impactul pe care îl are sportivul asupra comunității și cât de puternică este dorința oamenilor de a sprijini cauze nobile.

David Popovici a fost vizibil emoționat de sprijinul primit, declarând: „Vă mulţumesc din suflet pentru fiecare gest de bunătate! Sprijinul vostru este copleşitor şi este încă o dovadă a puterii pe care o avem atunci când ne unim. Mi-am dorit, la începutul campaniei, să fim mulţi şi să fim buni, pentru aceşti copii. Nu mi-am imaginat însă că în primele 24 de ore de la primul meu mesaj se vor strânge peste 50.000 de euro, aproape jumătate din sumă – şi nici că voi depăşi suma propusă ca obiectiv, deşi mi-am dorit. Dar mai sunt multe cărămizi de pus la casă, de aceea vă rog să rămâneţi alături de noi şi de copii”, a declarat David Popovici. 

Pentru a-și arăta recunoștința față de toți cei care au contribuit la campanie, David Popovici a făcut un gest impresionant: a ales să doneze echipamentul de premiere purtat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Acesta include tricoul, bluza, pantalonii de trening și încălțămintea sport pe care le-a purtat pe podium. Toți cei care au donat cel puțin 50 de lei pe platforma de campanie (ambasadorpentruacasa.ro/david) sunt înscriși automat la o tragere la sorți, iar câștigătorul va primi echipamentul direct de la David Popovici.

Obiectivul final al campaniei

Campania inițiată de David Popovici, împreună cu „Hope and Homes for Children”, are ca scop strângerea unei sume totale de 450.000 de euro. Acești bani vor fi folosiți pentru construirea casei familiale care va oferi un mediu sigur și adaptat pentru copiii cu nevoi speciale, medii și severe. Casa va fi un cămin stabil pentru cei 11 copii din ultimul centru de plasament din sectorul 5 al capitalei, oferindu-le un spațiu confortabil și un mediu de dezvoltare adecvat.

Deși suma strânsă în primele 10 zile a depășit obiectivul inițial, David Popovici a subliniat că mai sunt necesare fonduri pentru a finaliza proiectul. Efortul continuă, iar campania este încă deschisă pentru donații, sportivul făcând apel către comunitate să rămână implicată pentru a atinge obiectivul final.

David Popovici nu este doar un campion în bazinul de înot, ci și un exemplu de altruism și dedicare față de cei în nevoie. Implicarea sa în campania de strângere de fonduri a demonstrat cât de mare este impactul unei figuri publice care își folosește faima pentru a face bine. Prin gestul său, el a mobilizat mii de oameni să contribuie la o cauză nobilă și să facă o diferență reală în viața unor copii vulnerabili.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: