Redactia.ro
Home » Știri » David Popovici, impresionat de o fetiță cu dizabilități în cadrul unei campanii caritabile. Și-a donat echipamentul olimpic pentru a ajuta copiii cu nevoi speciale

David Popovici, impresionat de o fetiță cu dizabilități în cadrul unei campanii caritabile. Și-a donat echipamentul olimpic pentru a ajuta copiii cu nevoi speciale

Campionul olimpic David Popovici a fost profund emoționat în cadrul unei campanii umanitare recente, în care a avut ocazia să se întâlnească cu o fetiță cu dizabilități. În această campanie, Popovici și-a donat echipamentul purtat la Jocurile Olimpice de la Paris, unde a obținut două medalii, aur la 200 de metri liberi și bronz la 100 de metri liberi, cu scopul de a strânge fonduri pentru construirea unei case familiale pentru copii cu nevoi speciale.

Întâlnirea lui David cu beneficiarii viitoarei locuințe a avut un impact emoțional puternic asupra sportivului

David Popovici a colaborat cu Fundația Hope and Homes for Children pentru a demara campania de strângere de fonduri, desfășurată între 30 septembrie și 9 octombrie. Obiectivul campaniei a fost de a aduna 115.000 de euro, suma necesară pentru finalizarea casei destinate copiilor cu dizabilități. Cu toate acestea, campania a avut un succes neașteptat, suma necesară fiind strânsă cu două zile înainte de termenul limită, ajungând chiar la 130.000 de euro.

El a povestit un moment special când o fetiță, în loc să strige „brânză” sau numele lui în timpul unei fotografii, a strigat cuvântul „familie”. „Ceea ce a fost foarte emoționant pentru noi”, a mărturisit Popovici. Acest gest l-a făcut să realizeze cât de fericiți sunt cei care au un cămin stabil și o familie iubitoare. David a reflectat asupra importanței de a-și folosi influența și vocea pentru a ajuta copiii care au nevoie de sprijin.

„Cel mai tare m-a impresionat că, după ce m-am întâlnit cu ei, am făcut o poză și o fetiță în loc să strige brânză, David, sau altceva, a strigat familie. Ceea ce a fost foarte emoționant pentru noi. Mi-am dat seama cât de fericiți suntem. Eu mă folosesc de vocea mea, de expunerea pe care o am pentru a ajunge la cât mai mulți ascultători”, a declarat David Popovici, în direct la Radio ZU.

Campania a avut un ecou uriaș

Donațiile au continuat să curgă chiar și după atingerea pragului de 115.000 de euro, ceea ce i-a oferit lui David ocazia de a mulțumi publicului pentru generozitate. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, el a subliniat cât de important este fiecare bănuț donat, spunând că fiecare contribuție suplimentară este „o cărămidă în plus la casa copiilor”.  El a încurajat oamenii să continue să doneze, explicând că toate contribuțiile făcute până la finalul campaniei vor fi incluse în tragerea la sorți pentru echipamentul său de premiere de la Jocurile Olimpice.

„Vă mulțumesc pentru generozitate, cu adevărat sunteți mulți alături de mine și de copii! Chiar dacă am atins suma pe care mi-am propus să o strâng, fiecare donație în plus mai pune o cărămidă la casa lor, iar în tragerea la sorți pentru echipamentul meu de premiere vor intra toate donațiile făcute până la finalul zilei de 9 octombrie.

Haideți așadar să fim și mai mulți – și buni, pentru un Bine mai mare!”, a transmis David Popovici, adăugând că fiecare donație contează și poate face diferența pentru acești copii. El a făcut apel la solidaritatea oamenilor, îndemnându-i să participe pentru a construi „un Bine mai mare” pentru acești copii care au nevoie de sprijin și protecție.

Prin această inițiativă, David Popovici nu doar că a reușit să strângă fondurile necesare, dar a și adus în atenția publicului o problemă importantă legată de copiii cu nevoi speciale. Implicarea sa umanitară și sensibilitatea față de cei vulnerabili îl fac nu doar un campion în sport, ci și un model de generozitate și compasiune pentru comunitatea din România.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: