Redactia.ro
Home » Știri » De ce a decis tatăl Deliei Matache să se călugărească? Previziunile părintelui Gherasim despre familia sa

De ce a decis tatăl Deliei Matache să se călugărească? Previziunile părintelui Gherasim despre familia sa

GALERIE FOTO (2) ion matache

Șocat de previziunile părintelui Gherasim, inclusiv despre fiica sa și alți membri ai familiei, tatăl Deliei Matache a decis să se călugărească. Cincisprezece ani au trecut de când tatăl Deliei a plecat de acasă pentru a-și dedica întreaga viață lui Dumnezeu.

În anul 2014, acesta a avut o întâlnire cu părintele Gherasim care i-a schimbat întreaga viață. Ulterior, Ion Matache a decis să plece de lângă familia lui. Acesta a mers la o mănăstire de la Muntele Athos și a ales să se călugărească.

Tatăl Deliei Matache, șocat de previziunile părintelui Gherasim despre familia sa

Ion Matache a mărturisit acum ceva timp că a fost de-a dreptul șocat în momentul în care a mers la părintele Gherasim.

„Până la 40 de ani, eram ateu. Abia atunci am învăţat „Tatăl Nostru”. Era în anul 2004, când am luat contact pentru prima oară cu biserica. Un prieten de-al meu mi-a povestit despre un preot din Piatra Neamţ, iar după ce l-am cunoscut pe acesta, viaţa mea s-a schimbat. Am ajuns la părintele Gherasim, am intrat în sala de mese, unde se făcea rugăciunea. Eram nou-venit în grup. În momentul în care mi-a rostit numele, apoi pe cele ale fetelor mele şi pe al Georgetei, deşi atunci mă văzuse prima oară, m-am blocat” – povestea tatăl Deliei, acum ceva timp.

Relația Deliei cu tatăl ei

Delia Matache nu a fost foarte apropiată de părinții ei în copilărie, spunând că relația dintre ei a fost mai mult rece. Artista a declarat că tatăl ei și-ar fi dorit ca ea să îmbrățișeze mai mult credința și să fie mai apropiată de Dumnezeu.

„Eram apropiaţi, dar nu era genul de apropiere pe care o ai azi. De exemplu, acum cu mama şi cu tata am altă apropiere, sunt alţi oameni. Atunci nu aş spune că erau la fel. Acum, da, sunt mai umani, mai calzi. Normal că se schimbă tipul de relaţionare în momentul în care tu eşti super stabilizat şi eşti bine, normal că se simt mândri. Bine, tatălui meu, care e foarte credincios, i-ar plăcea să fiu şi eu credincioasă, deci pe partea asta cred că e nemulţumit. Dar da, avem o relaţie bună, îi ajut, cum să nu fie mulţumiţi?!”, spunea Delia în urmă cu ceva timp.

Tatăl Deliei declara că și-ar dori ca fiica lui să se îndrepte către Dumnezeu.

„Mi-ar plăcea să se îndrepte şi să se apropie de Dumnezeu. Pentru un om care trăieşte în showbiz e mai greu, aşa, dintr-o dată.  Delia  crede în Dumnezeu, dar nu are timp de biserică. Când era în clasa întâi se ducea la Patriarhie şi pupa toate icoanele. Apoi a zburat puiul, face şi ea ce vede în lume”a povestit tatăl artistei.

Pe de altă parte, însă, Delia a declarat că nici ea și nici Răzvan nu sunt persoane credincioase.

„Noi nu suntem credincioşi, nici eu, nici Răzvan. Mi-ar plăcea să fiu, să vorbesc cu Dumnezeu când am probleme. Noi nu prea credem. Tata este aşa, el a fost la Muntele Athos, acum este aici în ţară. S-a întors. Nu semăn cu el”, a mărturisit Delia Matache.

Clipele grele prin care a trecut Ion Matache

Ion Matache a trăit mulți ani ca un călugăr pe Muntele Athos. Întors acasă, în România, el s-a confruntat cu mari dureri la piciorul pe care l-a fracturat în perioada în care a stat la mănăstire. În 2015, au apărut dureri mari în zona pelviană și timp de trei ani, tatăl cântăreței a încercat să se trateze acasă.

Când situația s-a agravat, a fost internat la Spitalul „Sfântul Ioan” din București. Aici, bărbatul a fost supus unei operații la rinichi, de unde i s-a extirpat o tumoră, dar şi organul afectat. Fostul soț al Ginei Matache a suferit, în total, trei intervenții – ultima a fost în primăvara lui 2018.

„Suntem legați de mâini și de picioare, ce-o vrea Dumnezeu. E boală autoimună. Si e greu când te uiți la om și nu știi cum să îl ajuți. Boala asta nu este deloc ușoară. Are dureri”, spunea în urmă cu doi ani mama Deliei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: