Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce a fost arestată femeia care spunea o rugăciune și apoi mânca într-un video viral pe TikTok? A provocat reacții aprinse cu gestul ei în mediul online

De ce a fost arestată femeia care spunea o rugăciune și apoi mânca într-un video viral pe TikTok? A provocat reacții aprinse cu gestul ei în mediul online

Femeie condamnată la închisoare pentru un video viral pe TikTok. A provocat reacții aprinse cu gestul ei în mediul online

O femeie a fost condamnată la închisoare pentru un video viral pe TikTok! Aceasta a provocat reacții aprinse cu gestul ei în mediul online. Iată detaliile!

O femeie a fost condamnată la închisoare pentru un video viral pe TikTok

Un caz judiciar din Indonezia a stârnit controverse și a adus în prim-plan probleme legate de libertatea de exprimare, toleranța religioasă și limitele legale ale libertății în mediul online. Lina Mukherjee, o femeie în vârstă de 33 de ani, a fost condamnată la doi ani de închisoare și o amendă semnificativă de 15.200 de euro după ce a postat un video pe TikTok în care rostea o rugăciune musulmană, În filmuleţul postat în martie, „În numele lui Allah”, înainte de a muşca dintr-o bucată de carne de porc, un act considerat blasfemie în islam.

Cazul a avut loc în Palembang, în sudul insulei Sumatra, și a fost judecat sub acuzația de „diseminarea de informaţii care incită la ură împotriva unor persoane sau grupuri religioase”

Videoclipul, postat în martie, a devenit viral și a atras atenția a milioane de utilizatori pe rețelele sociale. Reacțiile au fost diverse, de la indignare și furie la susținere pentru Lina Mukherjee, în numele libertății de exprimare.

Cel mai înalt organism religios din Indonezia, care reprezintă toți musulmanii din țară, a condamnat videoclipul drept o blasfemie, informează AFP, potrivit News.ro.

Cazul nu este singular în Indonezia

Acest caz nu este singular în Indonezia. Anul trecut, poliția indoneziană a arestat șase persoane pentru blasfemie în urma unei campanii a unui lanț de baruri care oferea alcool gratuit clienților cu numele de Mahomed. Grupurile de apărare a drepturilor omului au denunțat frecvent utilizarea abuzivă a legilor pentru a viza minoritățile religioase sau pentru a reprima exprimarea liberă.

De asemenea, este important de menționat că această condamnare survine într-un context în care s-au ridicat întrebări despre libertatea de exprimare și toleranța religioasă în Indonezia. Fostul guvernator al Jakartei, Basuki Tjahaja Purnama, un creștin, a fost condamnat la doi ani de închisoare în 2017 pentru acuzații controversate de blasfemie, caz care a atras atenția internațională și a ridicat preocupări cu privire la respectarea drepturilor omului în țară.

Sursa foto: TikTok

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: