Redactia.ro
Home » Monden » De ce a pierdut Laura Bretan Selecția Națională a Eurovision 2019

De ce a pierdut Laura Bretan Selecția Națională a Eurovision 2019

De ce a pierdut Laura Bretan Selecția Națională a Eurovision 2019

Laura Bretan a pierdut Selecția Națională a Eurovision 2019 deși pornea ca favorită clară. Acest lucru a provocat un scandal mediatic, mai ales că ea a avut cele mai multe voturi din partea publicului, iar Ester Peony, câștigătoarea, era la coada clasamentului.

Practic, juriul a decis câștigătorul Selecției Naționale, Ester având un avantaj clar și confortabil după ce cei șase jurați au împărțit punctele.

La votul publicului, Ester a obținut doar 3 puncte, iar Laura Bretan 12. Chiar și așa, punctajul „micuței soprane”, a fost insuficient, ea adunând la final 60 de puncte, față de cele 65 obținute de Ester Peony.

Câştigătorul Selecţiei Naţionale a fost ales de un juriu format din Tali Eshkoli, Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Foresţ laureata a ediţiei din 2013, Deban Aderemi şi William Lee Adamş jurnalişti şi influenceri consacraţi în fenomenul ESC, Şerban Cazan, Head of Production HaHaHa Production şi celebrul artist moldovean Alex Calancea.

Videoclipul cu Laura Bretan care ar fi influențat juriul

Votul juraților a provocat un val de nemulțumiri. Deban și William, specialiști în fenomenul Eurovision, au acordat 4 și 6 puncte Laurei.

Asta, în ciuda faptului că în urmă cu o lună, când au făcut pe canalul lor de Youtube un review al pieselor din finala Selecției Naționale, ambii au dat-o pe Laura Bretan câștigătoare clară.

Ca o comparație, cei doi spuneau atunci despre piesa cântată de Ester că este „plictisitoare”.

Unii dintre fanii Eurovision România spun că votul juriului a fost influențat de reapariția în mediul online a unui filmuleț în care Laura Bretan făcea campanie pentru referendumul pentru familia tradițională.

„Un Da hotărât pentru familiile noastre așa cum le-a lăsat Dumnezeu să fie”, spune Laura în acel videoclip.

Este cunoscut faptul că Eurovision se desfășoară sub sloganul „Celebrează diversitatea” și că o mare parte din fanii acestei competiții sunt din comunitatea LGBT.

Este posibil ca acest lucru să fi influențat decisiv votul, mai ales că unii dintre cei care au văzut videoclipul respectiv au acuzat-o pe Laura de homofobie.

Reacția Laurei Bretan după ce a pierdut finala Eurovision 2019

În ciuda faptului că a pierdut, Laura Bretan a dat dovadă de fair-play și a transmis un mesaj de încurajare pentru Ester.

Tânăra născută în Statele Unite i-a urat succes celei care a câștigat și a publicat o fotografie în care o îmbrățișează pe Ester Peony.

„Felicitări, frumoaso!”, a scris Laura Bretan alături de un mesaj de încurajare și haștagurile #telaviv și #eurovision.

Citește și: Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: