Redactia.ro
Home » Monden » De ce a vrut Mirabela Dauer să se călugărească: „Eu sunt la o vârstă, dar vine o vreme în viaţa ta când trebuie să fii îngropat”

De ce a vrut Mirabela Dauer să se călugărească: „Eu sunt la o vârstă, dar vine o vreme în viaţa ta când trebuie să fii îngropat”

Mirabela Dauer a povestit de ce a vrut să devină călugăriță.

Mirabela Dauer este o figură emblematică a muzicii românești, admirată de-a lungul timpului pentru vocea sa unică și prezența scenică magnetică. În spatele succesului ei răsunător, se ascunde însă o poveste personală profundă, marcând o călătorie spirituală impresionantă de la iudaism la ortodoxism și un moment în care artista a contemplat viața monahală.

Trecerea de la iudaism la ortodoxism

Născută într-o familie evreiască, cu legături strânse cu Israelul, Mirabela Dauer a trăit o transformare spirituală semnificativă, alegând să îmbrățișeze credința ortodoxă. Această decizie nu a fost una impulsivă, ci rezultatul unei meditații profunde asupra sensului vieții și a locului său în lume. Conexiunea ei cu familia din Israel a rămas nealterată, subliniind că dragostea și respectul reciproc transcende diferențele religioase.

„Eu sunt evreică, după părinții mei. Eu sunt la o vârstă, dar vine o vreme în viaţa ta când trebuie să fii îngropat. Aici, în România, eu nu mai am pe nimeni. Tu vezi aşa că prietenii mei m-ar pune într-un coșciug și m-ar duce în Israel să mă îngroape? Eu acolo am sora, am nepoţi, am familie. N-are cine să mă ducă acolo. Cine mă îngroapă pe mine aici? Toți prietenii mei sunt ortodocși“, a povestit Mirabela Dauer.

Mirabela a explicat că, în ciuda originilor și tradițiilor evreiești, a fost atrasă de spiritualitatea și rituarile ortodoxe. Dorința de a face semnul crucii și de a participa la liturghii a fost expresia unei căutări interioare pentru o conexiune mai profundă cu divinitatea. Conversia la ortodoxism a fost, pentru ea, o reuniune cu același Dumnezeu, privită dintr-o perspectivă diferită.

„Nu doar de asta m-am ortodoxit. Eu mă duc în biserică de când mă ştiu eu. Voiam să fac semnul crucii. De mică am fost înţeleaptă şi nu am făcut lucruri rele şi nu îmi făceam cruce, dar acum pot. Îmi doream să îmi fac semnul crucii. Familia mea care este în Israel este foarte înţeleaptă. Nici sora mea, nici nepoata mea, nimeni nu s-a supărat. M-am unit cu acelaşi Dumnezeu. M-am ortodoxit”, a mai spus Mirabela Dauer.

Visul Mirabelei de a se călugări

Într-un moment de introspecție și căutare spirituală, Mirabela Dauer a contemplat posibilitatea de a se călugări. Acest gând profund a fost inspirat de dorința de a se uni în totalitate cu credința sa adoptată și de a trăi o viață dedicată întru totul valorilor spirituale. Totuși, sfatul înțelept al nașului său, un preot cu o perspectivă largă asupra vieții, a ajutat-o să cântărească toate aspectele acestei decizii majore.

Artista a realizat că, deși atrasă de viața monahală, încă dorea să cânte, să se bucure de legăturile cu publicul și să continue să trăiască în lumea artistică. Astfel, a ales să rămână în comunitatea ortodoxă ca laic, îmbrățișându-și credința prin participarea la slujbe și ritualuri, fără a renunța la cariera și viața ei de artist.

„A fost un moment în care eu am vrut să mă călugăresc. Am avut lângă mine un om foarte înțelept, pe nașul meu. El este preot și nu a încercat să mă convingă, să mă abată de la gândul meu de a mă călugări, nu. Mi-a zis că această unire a mea cu Dumnezeu este foarte frumoasă. El a zis: «Gândește-te, vrei să mai cânți? Vrei să mai ai o viață de artist frumoasă cu prietenii?». M-am gândit bine, foarte bine, și n-am mai urmat acel drum. Dar m-am ortodoxit. Pentru că eu sunt de rit mozaic. Eu sunt evreică după părinții mei și toată lumea. Pentru mine biserica este un miraj. Eu mă simt extraordinar de bine în biserică”, a completat artista.

Ce reprezintă biserica pentru Mirabela Dauer

Mirabela Dauer descrie biserica ca pe un „miraj”, un loc în care se simte extraordinar de bine și unde găsește pace și reconfortare. Această declarație evidențiază profunditatea convertirii sale și modul în care ortodoxismul i-a oferit un refugiu spiritual și un nou început.

Povestea Mirabelei Dauer este una de transformare și căutare spirituală, de la rădăcinile evreiești la îmbrățișarea ortodoxiei, și de la visul de a se călugări la alegerea de a-și continua drumul în lumea artistică. Este o mărturie a puterii credinței de a modela vieți și de a oferi sens și direcție, indiferent de obstacolele și întrebările cu care ne confruntăm. Mirabela Dauer rămâne nu doar o legendă a scenei muzicale românești, ci și un exemplu de curaj în explorarea adâncimilor spiritului uman.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: