Redactia.ro
Home » Știri » De ce boală suferea Nicolae Ceaușescu pe când era conducătorul României

De ce boală suferea Nicolae Ceaușescu pe când era conducătorul României

GALERIE FOTO (3) De ce boală suferea Nicolae Ceaușescu

De ce boală suferea Nicolae Ceaușescu pe când era conducătorul României. Va rămâne veșnic în istoria României, având un rol extrem de important în schimbarea acesteia. Puțini sunt cei care știu că fostul dictator comunist s-a luptat ani de zile cu multe probleme de sănătate. Deși au trecut mai bine de 30 de ani de la moartea sa, mai mult informații despre bolile de care suferea au devenit publice în ultima perioadă. De ce boală suferea acesta în perioada mandatului?

De ce boală suferea Nicolae Ceaușescu pe când era conducătorul României

De ce boală suferea Nicolae Ceaușescu pe când era conducătorul României. Nicolae Ceaușescu s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani, pe data de 25 decembrie 1989. Dictatorul comunist a fost împușcat la Târgoviște, alături de soția sa, Elena Ceaușescu. Deși va rămâne un personaj important în istoria României, puțini sunt cei care știu că Ceaușescu suferea de o boală care afectează mulți bărbați, și anume cancer la prostată.

Informația privind cancerul de care suferea fostul președinte al țării a apărut în documente desecretizate ale CIA, Agenția Centrală de Informații a SUA. Într-o pagină din cele șase ale unui raport trimis pe 22 iulie 1985 directorului CIA, agentul George Kolt, unul dintre responsabilii agenției de spionaj pentru Europa, vorbea despre boala dictatorului român. Spionul american susține că Nicolae Ceaușescu ar fi trebuit să fie supus unei intervenții chirurgicale, dar perioada avea să fie una riscată, pentru că România trecea prin probleme economice și financiare. Totuși, fostul președinte ar fi fost operat, iar perioada de covalescență a acestuia ar fi fost îndelungată, pentru că ar fi avut mai multe probleme de sănătate. Așadar ar fi apărut o luptă în care Elena Ceaușescu și fiul său, Nicu, și-ar fi măsurat forțele cu restul oamenilor din cadrul echipei de conducere.

După 1989 s-a aflat că, pentru a păstra secretul despre starea sa de sănătate a acestuia, a avut loc o colonoscopie fără anestezic efectuată la vila din Primăverii a soților Ceaușescu, pentru că dictatorul suferea de diverticuloză colonică, o boală extrem de dureroasă, care produce febră mare, dureri chinuitoare în partea stângă a abdomenului și sângerări ale rectului. Înlăturarea tumorii ar fi fost făcută tot în vila dictatorilor, cu aparatură de la Institutul Clinic Fundeni. Mai mult, intervențiile au fost realizare de medicul Eugeniu Proca, ministrul Sănătății, cel care în 1980, a realizat primul transplant de rinichi din România.

Nicolae Ceaușescu avea trei medici

Pentru celelalte afecțiuni de care suferea, fostul președinte al României avea trei medici curanți. Medicul Eduard Apetrei, cardiolog, a declarat că în acea perioadă, situația era extrem de stresantă și riscantă. În ceea ce o privește pe Elena Ceaușescu, specialistul a spus că tot ce s-a scris despre ea, este adevărat. „Tot ce aţi auzit sau citit despre Elena Ceauşescu este adevărat. Era o femeie îngrozitoare. Ea ne-a numit  ”,a spus medicul.

În 1983, Ceaușescu se confruntă cu o primă comă diabetică, iar medicul curant Constantinescu a fost înlocuit de academicianul Iulian Mincu, care i-a prescris un regim drastic și tratament cu insulină. Elena Ceaușescu, care era prezentă la toate consultațiile soțului său, refuza să i le administreze, pe motiv că acestea crează dependență. În timpul unei vizite în statele asiatice, Nicolae Ceaușescu are un nou episod de comă diabetică și începe, la recomandarea medicilor care îl însoțeau, tratamentul cu insulină.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: