Redactia.ro
Home » Știri » Gabi Luncă a făcut-o pe Elena Ceaușescu să plângă! Ce a emoționat-o pe soția dictatorului

Gabi Luncă a făcut-o pe Elena Ceaușescu să plângă! Ce a emoționat-o pe soția dictatorului

GALERIE FOTO (4)

Gabi Luncă și soțul ei, Ion Onoriu, au fascinat o țară întreagă cu muzica lor. Inclusiv soții Ceaușescu le apreciau talentul și îi chemau să le cânte. Au fost momente când regretată artistă a făcut-o pe Elena Ceaușescu să plângă. Care a fost motivul?

Gabi Luncă a făcut-o pe Elena Ceaușescu să plângă! Ce a emoționat-o pe soția dictatorului

Gabi Luncă și soțul ei, Ion Onoriu, au fost invitați de onoare, în perioada comunistă, la petrecerile private ale soților Ceaușescu. Vocea lui Gabi Luncă îi fascinau pe cei doi, mai ales pe Elena Ceaușescu. Aceasta a început să plângă la anumite melodii ale regretatei artiste, deoarece părea că se regăsea în unele versuri.

Copiii Lui Gabi Luncă. Fiul Artistei, Emanuel Onoriu, A Vrut Să Devină Președinte | Libertatea

În perioada când era în viață, Gabi Luncă a dezvăluit într-un interviu cum a ajuns să cânte pentru soții Ceaușescu. Se întâmpla într-unul dintre turneele sale.

„Era la Constanţa, în pădurea Comorova, la o casă de vacanţă, unde era prezent tot guvernul, în frunte cu soţii Ceauşescu. Făcusem nişte turnee de succes cu ansamblul „Brâuleţul”, iar dirijorul acestui ansamblu, domnul Parnică, mi-a zis: «Doamna Gabi, sunteţi cerută mâine seară, la recepţie. Aveţi grijă ce cântaţi! Să nu cumva să cântaţi ceva ce nu…» «Păi, ce să cânt dom’le Parnică, de-ale mele, cu foaie verde. Eu nu cânt politică» (…) Eu am intrat pe la jumătatea programului. La asemenea recepţii, cântai câte o melodie. Dacă vedeai că publicului i-a plăcut, mai cântai o melodie. Dacă nu, plecai. Eu am cântat atunci patru cântece. La sfârşit, Ceauşeasca s-a ridicat în picioare şi a început să aplaude. Atunci, am văzut că plângea. Îi curgeau lacrimile şiroaie pe ambii obraji. Atunci, am zis şi eu în mintea mea: «Aha, aplaudă şi tu, că şi alţii aplaudă pentru tine»”, povestea Gabu Luncă într-un interviu, potrivit românialiberă.ro

Ce cântece au emoționat-o pe fosta Primă Doamnă a țării

Gabi Luncă a mărturisit și ce cântece și versuri ale ei au emoționat-o pe soția dictatorului.

”La melodia «Dă, mamă, cu biciu-n mine», Elena Ceauşescu a început să plângă. Cu cântecul ăsta am început. La sfârşit, am cântat «Un părinte poate creşte». Ăsta era cântecul ei preferat. Eu n-am ştiut. Dacă ştiam, cu ăsta începeam. La «Un părinte poate creşte» a fost ea foarte entuziasmată. La primul cântec plângea, iar la ultimul, îi radia faţa de bucurie. La un moment dat, la anumite versuri, «Un părinte poate creşte/ 7-8 copii sau zece/ dar zece cu minte/ nu pot ţine un părinte», am văzut-o că a început iar să plângă”, a mai precizat Gabi Luncă.

Datorită talentului lor, Gabi Luncă și soțul ei, acordeonistul Ion Onoriu au fost angajați ai Ansamblului „Căluşarii”, din Scorniceşti. Era condus de Elena Bărbulescu, sora lui Nicolae Ceauşescu. Gabi Luncă și soțul cântau la fiecare petrecere ale demnitarilor.

”(…) „Toţi parcă erau ţintuiţi. Vedeai pe faţa lor numai frică. Eu eram pe scenă, dar ochii mei erau formaţi, na, îi vedeam”, mai spunea Gabi Luncă.

Gabi Luncă a murit, vineri noaptea, de coronavirus la 83 de ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: