Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu a mai cântat Gabi Luncă muzică lăutărească? Pactul pe care l-a făcut cu Dumnezeu

De ce nu a mai cântat Gabi Luncă muzică lăutărească? Pactul pe care l-a făcut cu Dumnezeu

Lumea muzicii lăutărești a pierdut un alt mare artist, Gabi Luncă. Cântăreața a fost răpusă de coronavirus, vineri noapte la Spitalul din Ilfov. Avea 83 de ani, iar din anul 1992 s-a dedicat doar muzicii religioase. Care a fost motivul?

De ce nu a mai cântat Gabi Luncă muzică lăutărească? Pactul pe care l-a făcut cu Dumnezeu

Gabi Luncă a renunțat în anul 1992 la a mai cânta muzică lăutărească pentru a se dedica celei religioase. Artista a decis să facă acest pas, ca promisiune lui Dumnezeu, după ce i-a cerut să rămână însărcinată. Ceea ce s-a și întâmplat, în 1971. Gabi Luncă l-a adus pe lume pe Emanuel Onoriu.

Gabi Luncă nu a renunțat la muzica lăutărească, imediat aducerii pe lume a fiului ei, Emanuel. Abia în 1992 și-a făcut curaj.

„Eram căsătorită de 7 ani cu Ion Onoriu, dar nu reuşeam să rămân însărcinată. Pe plan profesional, mi-a mers foarte bine şi reuşisem să-mi construiesc o casă foarte frumoasă, în Dămăroaia. Dar degeaba, dacă n-ai copii în casă, care să-ţi râdă, să-ţi plângă… să te facă să te simţi mamă…”, spune artista. Gabi Luncă povesteşte că, într-o zi de vară, ar fi avut „o revelaţie divină”. „Am intrat în camera cea mai mare, am tras obloanele, am stat în genunchi şi am început să zic: «Doamne, dacă exişti cu adevărat, Te rog să faci o minune cu mine, iar această minune să fie un copil. Semnul că mi-l dai Tu, fă să fie băiat. Prin asta voi înţege că Tu mi l-ai dat. Iar eu o să mă pocăiesc” , a povestit Gabi Luncă într-un interviu.

Cele trei fete ale lui Gabi Luncă

După ce a născut un băiat, Gabi Luncă a reușit să mai aibă încă trei sarcini. A mai născut încă trei fete: Estera, Sara şi Rebeca.

”După Emanuel… vedeţi dumneavoastră, noi cerem de la Dumnezeu, dar nu ştim ce cerem. Eu am cerut de la Dumnezeu numai un băiat. După aceea, Dumnezeu mi-a dat încă trei fete”, a mai mărturisit artista răzând, amintud-0și că atunci când o purta în pântec pe Sara, Irina Loghin i-a zis: „Gabi, tu ai înnebunit? Ai dat drumul la sac? Te-ai pus să faci unul după altul? Nu-ţi ajung doi copii?”. Astfel, regretata cântăreață, după ce a născut-o pe Rebeca, cea care a făcut și anunțul decesului ei,  artista s-a rugat lui Dumnezeu „să oprească venirea altor copii”.

Gabi Luncă a fost căsătorită cu  Ion Onoriu. Acesta a murit în anul 1998. Gabi Luncă a decedat, la o zi după ce și Nelu Ploieșteanu s-a dus din această lume și la o săptămână după ce și Cornelia Catanga s-a stins din viață.