Redactia.ro
Home » Monden » Nicolae Ceaușescu avea o colecție impresionantă de filme! Nu lipseau peliculele pentru adulți

Nicolae Ceaușescu avea o colecție impresionantă de filme! Nu lipseau peliculele pentru adulți

Nicolae Ceaușescu, filme, Hollywood, filme pentru adulti,

Înainte de 1989, cu greu puteai vedea un film. La televizor programul era de doar două ore pe zi, iar în cinematografe rar mai ajungeau filme faimoase. Erau puțini cei care puteau face rost de casete video cu filme din Europa de Vest sau de la Hollywood. În plus un video costa o sumă considerabilă.

Este poate greu de crezut pentru unii, dar se pare că fostul dictator, Nicolae Ceaușescu era un adevărat cinefil. Ștefan Chiriac, un angajat al Studiourilor Buftea a declarat că a găsit colecția de filme care i-a aparținut lui Ceaușescu. Spre surprinderea tuturor aceasta avea o colecție impresionantă de videocasete cu filme occidentale. Printre acestea erau filme celebre precum „Taxi Driver“,„Toți oamenii președintelui“, „Mad Max“, „Ben-Hur“, James Bond, pelicule franțuzești cu Alain Delon sau Jean-Paul Belmondo dar și filme pentru adulți. Fostul dictator urmărea peliculele în sala de proiecție a locuinței sale din Bulevardul Primăverii.

„Imediat după Revoluţie, aparatura și casetele din colecția lui Ceaușescu au fost transferate în magaziile studiourilor cinematografice de stat și au rămas într-un subsol. Timp de 30 de ani, nimeni nu s-a mai interesat de soarta lor. Noi am descoperit un volum uriaș de casete, pitite prin cotloane. N-am aruncat nimic. Pentru a putea viziona această «comoară» a trebuit să investesc o sumă deloc de neglijat în aparatură, pentru că n-am găsit doar VHS-uri, ci și formate mai puțin folosite, cum ar fi U-matic. Am găsit un player funcțional în Germania – are 25 de kilograme. Am mai luat și un Betamax, tot din aceeași perioadă, care m-a uimit prin claritatea cu care redă casete vechi de 40 de ani“, a declarat Ștefan Chiriac, pentru adevărul.ro.

Filme pentru adulți și cabaret franțuzesc

S-au găsit de asemenea foarte multe filme pentru adulți, dar și cabaret franțuzesc sau videoclipuri. Cel mai probabil acestea i-au aparținut lui Nicu Ceaușescu. Nu lipsea nici muzica românească. Romanțe, muzică populară dar și alte melodii. Filmele omagiale dedicate familiei Ceaușescu, fac și ele parte din colecție. Acestea erau special făcute pentru ei, dar se pare că nu le-au vizionat niciodată. Inițial Ştefan Chiriac s-a gândit să realizeze un documentar cu acestea.

„Sunt multe lucruri inedite, care n-au fost difuzate niciodată. Mi-am propus să realizez un film documentar, însă au ieșit în cele din urmă trei lungmetraje, dintre care unul cu imagini din Coreea de Nord“, a mai spus Ștefan Chiriac .

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: