Redactia.ro
Home » Stil de viață » Motivul pentru care Nicolae Ceaușescu s-a căsătorit cu Lenuța lui Briceag. Secretul din spatele mariajului

Motivul pentru care Nicolae Ceaușescu s-a căsătorit cu Lenuța lui Briceag. Secretul din spatele mariajului

Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu au fost lideri în țara noastră vreme de mulți ani, iar relația dintre ei părea una indestructibilă. Dar cum au ajuns, de fapt, aceștia să fie împreună și apoi să se căsătorească? Iată care e povestea din spatele căsniciei soților Ceaușescu.

De ce s-a căsătorit Nicolae Ceaușescu cu Elena lui Briceag

Nicolae și Elena Ceaușescu au fost împreună timp de aproape jumătate de secol. De fapt, dacă luăm în considerare și perioada dinainte de căsătorie, relația dintre ei a durat 48 de ani. Dar iată cum s-au cunoscut, de fapt Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu.

Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în anul 1939, la o petrecere a muncitorilor români, care a avut loc pe Stadionul Veseliei din Ferentari. La acea vreme, Nicolae Ceaușescu avea doar 21 de ani, în timp ce Elena Ceaușescu, sau mai bine zis Lenuța lui Briceag, avea 23 de ani.

Ceaușescu a fost fermecat de ea încă de când a zărit-o pentru prima dată, chiar dacă ea era mai mare și se spunea că are multă experiență în ale amorului, pentru că avusese mulți amanți.

Ce secret avea Elena Ceaușescu când s-a căsătorit cu liderul comunist

Dragostea dintre cei doi s-a consumat în închisoare sau în diverse case conspirative, pentru că Nicolae Ceaușescu a fost la închisoare de mai multe ori în acel răstimp. Mai mult, se spune că Elena Ceaușescu ar fi avut mai multe aventuri în timp ce partenerul său era în spatele gratiilor, însă Ceaușescu ar fi iertat-o de fiecare dată din iubire.

Elena Petrescu și Nicolae Ceaușescu s-au căsătorit în anul 1947, după câțiva ani de relație. Secretul din spatele acestei căsnicii a fost acela că Elena Ceaușescu era deja însărcinată în șapte luni și atunci au luat decizia de a se uni în fața stării civile. De altfel, nunta religioasă nu a mai avut loc.

Curând avea să vină și acapararea puterii de către cei doi, după ce Regele Mihai I a fost obligat cu arma să plece din țară, pe 30 decembrie 1947. Aveau să urmeze patru decenii în care soții Ceaușescu au luat cu asalt România și au transformat-o într-o țară comunistă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: