Redactia.ro
Home » Știri » Elena Ceaușescu văzută prin ochii străinilor: ”Diabolică, un cocktail devastator”

Elena Ceaușescu văzută prin ochii străinilor: ”Diabolică, un cocktail devastator”

GALERIE FOTO (2) Elena Ceaușescu văzută prin ochii străinilor: ”Diabolică, un cocktail devastator"

Elena Ceuașescu a fost considerată de un cotidian elvețian una dintre cele mai importante partenere de viață ale dictatorilor de-a lungul timpului.

Cum era văzută Elena Ceaușescu prin ochii străinilor

Elena Ceaușescu a fost una dintre cele mai cunoscute personalități feminine din istoria recentă a românilor. Cei care au reușit să o prindă în viață au făcut multe mărturisiri despre cine era de fapt soția dictatorului României. După moartea ei au apărut detalii șocante despre cum și-a trăit viața în decursul anilor, iar lucrurile au fost de-a dreptul terifiante.

Se pare că nu doar românii au fost impresionați de soția lui Nicolae Ceaușescu, ci și străinii. Jurnaliștii elvețieni de la „Blick” au făcut această enumerare, iar Elena Ceaușescu e la loc de cinste în topul femeilor care și-au pus cel mai mult amprenta asupra liderilor supremi, așa cum erau supranumiți, ca exemplu, Nicolae Ceaușescu, Mao Zedong, Bashar al-Assad sau Ferdinand Marcos.

Elena Ceaușescu văzută prin ochii străinilor: ”Diabolică, un cocktail devastator"

Descrierea făcut de jurnaliști este uimitoare, iar românii au fost șocați de cum este văzută Elena Ceuașescu prin ochii străinilor. Soția fostului dictator a fost percepută de oamenii din afara țării într-un fel uimitor.

”Diabolică, megalomană și ambițioasă. Un cocktail devastator de personaje întruchipate de Prima Doamnă a României, care era considerată la ea în țară cel mai important cărturar din lume și mama tuturor românilor. Cu toate acestea, ea nu l-a creat decât pe dobermanul Corbu, pe care îl hrănea cu biscuiți pentru căței aduși special din Anglia, asta în timp ce românii mureau de foame”, se arată în caracterizarea Eleni Ceaușescu făcut de jurnaliștii elvețieni.

Cum își teroriza Elena Ceaușescu fiica

Elena Ceaușescu se comporta ca un tiran și cu proprii săi copii, iar cel mai mult vizată de comportamentul acesteia, era Zoie, fiica dictatorilor. Soția lui Nicolae Ceaușescu încerca să se implice foarte mult în viața fiicei sale, mai ales când venea vorba despre partenerii acesteia.

Conform unor surse, Zoia era o fată inteligentă și conștiincioasă, spre deosebire de mama ei. Se pare că Elena s-a gândit să-l ucidă pe unul din pretendenții fiicei sale, acest episod fiind relatat de fostul șef al spionilor.

Pur şi simplu nu mai vreau să mai aud de ticălosul ăsta nici măcar o zi în plus. L-aş putea omorî ca pe un vierme. Un accident de maşina sau cam aşa ceva. Dar fiică-mea cu minte de găina ar putea face din asta o mare dramă”, scria Pacepa, în volumul „Orizonturi Roşii”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: