Redactia.ro
Home » Știri » De ce este util să dormi cu o pernă între picioare dacă ai dureri de spate 

De ce este util să dormi cu o pernă între picioare dacă ai dureri de spate 

perna

Găsirea unei poziții confortabile de somn poate deveni dificilă atunci când suferi de dureri articulare. Din fericire există o soluție simplă care poate fi de ajutor în acest caz. Iată de ce ar trebui să dormi cu o pernă între picioare dacă te confrunți cu dureri ale coloanei vertebrale.

De ce este util să dormi cu o pernă între picioare dacă ai dureri de spate

Un obicei recomandat pentru a te relaxa și a dormi liniștit este să așezi o pernă între picioare, cu scopul de a preveni apariția durerilor și de a-ți asigura un somn odihnitor pentru a-ti reîncarca bateriile și a te simți în formă a doua zi. Adesea, oamenii adoptă în mod involuntar poziții care pot afecta negativ calitatea somnului și determina oboseala la trezire. Pentru a dormi bine, iată câteva recomandări utile.

În timpul somnului, organismul îndeplinește numeroase funcții esențiale pentru menținerea sănătății, inclusiv reglarea hormonală, controlul temperaturii interne și actualizarea proceselor cognitive. Pentru a realiza aceste activități, regenerarea celulară este crucială. În cazul în care dormim puțin sau prost, blocăm aceste procese, iar sănătatea noastra poate avea de suferit.

Dintre cele mai comune poziții pentru somn, pozitia fetală este frecvent recomandată de către medici. Ei sugerează să adoptăm această pozitie înclinându-ne spre partea stanga, în special în cazul refluxului gastric, pentru a evita arsurile la stomac neplăcute. În cazul în care aceasta poziție nu este suficientă, o pernă plasata între picioare poate fi utilă.

Lipsa de somn poate avea consecințe negative asupra sănătății, printre care se numară și apariția durerilor de spate. Unele poziții de somn pot exercita presiune asupra nervilor iritați. Dacă te confrunți cu aceste probleme, nu trebuie să-ți faci griji în mod excesiv pentru că există poziții de somn care pot ajuta la reducerea durerii și la îmbunătățirea calității somnului. Pentru a dormi bine, cel mai indicat este să vă așezați pe o parte, mai ales daca suferiți de sciatica sau dureri de spate. În plus, puteti utiliza o pernă plasată între talie si saltea sau între genunchi pentru a reduce presiunea exercitată asupra nervului afectat.

Ce este durerea de sciatică

Sciatica este o afecțiune dureroasă care presupune o durere care iradiază din partea inferioară a spatelui către unul dintre mebrele inferioare, de-a lungul nervului sciatic. Durerea este cauzată de iritarea nervului, determinând disconfort în zona inferioară a coloanei vertebrale, soldului și a fesei.

Această afecțiune este frecvent întâlnită la femei cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani, fiind mai ales asociată cu sarcina, întrucât creșterea uterului exercită o presiune pe nervul sciatic, declanșând astfel durerea. În majoritatea cazurilor, durerile se ameliorează și nu necesită intervenție chirurgicală, fiind tratate prin administrarea de medicamente. Este important de menționat faptul că sciatica poate fi, de asemenea, un simptom comun al unor alte afecțiuni medicale.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: