Redactia.ro
Home » Știri » De ce fetele trebuie să se tundă de Acoperământul Maicii Domnului. Tradiţia veche de sute de ani

De ce fetele trebuie să se tundă de Acoperământul Maicii Domnului. Tradiţia veche de sute de ani

Acoperământul Maicii Domnului,

Sărbătoarea numită Acoperământul Maicii Domnului, sărbătorită de creștini pe 1 octombrie, are o însemnătate specială pentru creștini. Iată câteva tradiții și obiceiuri despre care nu știai, care țin de această sărbătoare.

Tradiții și obiceiuri de Acoperământul Maicii Domnului

O tradiție veche de sute de ani spune că femeile trebuie să se tundă în această zi, dar trebuie să aibă grijă ce fac cu părul, pentru că el în niciun caz nu trebuie aruncat și nici ars, pentru că poate fi luat de vrăjitoare sau de persoanele care ne doresc răul.

De asemenea, în această zi, fetele care nu au un păr prea bogat, se roagă către Maica Domnului să le ajute să obțină bogăția părului.

În popor, sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului este numită Pocroave, iar ea vestește trecerea către iarnă și îi avertizează pe oameni să se pregătească de acest anotimp greu. Tot de această sărbătoare, are loc prima brumă.

Denumirea vine din slavonă, iar traducerea înseamnă acoperirea pământului cu brumă sau chiar cu zăpadă, lucru care face referire la venirea anotimpului rece.

De Pocroave, oamenii trebuie să țină post, să mânânce curat și să se poarte frumos cu toată lumea.

În ceea ce privește mâncarea, gospodinele trebuie să îi servească pe oaspeții lor cu plăcinte de post, fie de mere, fie de dovleac.

Canon de rugăciune pentru creștini de Acoperământului Maicii Domnului

Tropar la Acoperământul Maicii Domnului

Astăzi, poporul cel binecredincios, luminat prăznuim, umbriţi fiind prin venirea ta, Maica lui Dumnezeu şi căutând către Preacinstită Icoana ta, cu umilinţă grăim: acoperă-ne pe noi cu Cinstitul tău Acoperământ şi ne scapă de tot răul, rugând pe Fiul tău, Hristos Dumnezeul nostru, să mântuiască sufletele noastre.

Condac la sarbatoarea Acoperământului Maicii Domnului

Fecioara astăzi, înainte stă în Biserică şi cu cetele sfinţilor, nevăzut se roagă lui Dumnezeu, îngerii cu ierarhii se închină şi Apostolii cu proorocii dănţuiesc; că pentru noi roagă Născătoarea de Dumnezeu pe Dumnezeu Cel mai înainte de veci.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: