Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu a rămas în străinătate Nelu Ploieșteanu. Ce dorință avea regretatul artist

De ce nu a rămas în străinătate Nelu Ploieșteanu. Ce dorință avea regretatul artist

GALERIE FOTO (2) De ce nu a rămas în străinătate Nelu Ploieșteanu

De ce nu a rămas în străinătate Nelu Ploieșteanu. Din păcate, scena muzicii lăutărești a mai pierdut un artist. Nelu Ploieșteanu s-a stins vineri, 2 aprilie, la spitalul Floreasca din Capitală. Celebrul artist a fost diagnosticat cu noul coronavirus și s-a luptat încă de la începutul lunii martie să supraviețuiască în fața virusului ucigaș. Nelu Ploieșteanu este cunoscut și la nivel internațional, acesta având ocazia de a părăsi România. De ce a ales să rămână în țară?

De ce nu a rămas în străinătate Nelu Ploieșteanu. Ce dorință avea regretatul artist

De ce nu a rămas în străinătate Nelu Ploieșteanu. De astăzi, scena muzicii lăutărești va fi din ce în ce mai săracă, după ce Nelu Ploieșteanu a plecat dintre noi la vârsta de 70 de ani. Marele artist a fost internat în stare gravă la Spitalul Floreasca, după ce a fost testat pozitiv cu COVID19. Medicii l-au intubat, iar plămânii săi erau deja distruși. Ion Dumitrache, pe numele său real, a moștenit talentul de la tatăl său, care a fost și el interpret de muzică lăutărească.

La 15 ani, Nelu Ploieșteanu a cântat prima dată și a început să meargă la evenimente, nunți și botezuri, pentru că tatăl său decedase și era nevoia ca cineva să aibă grijă de familia sa. Talentul său a fost recunoscut și la nivel internațional, lansând după anul 1990, 18 albume muzicale. Regretatul artist a fost chemat să cânte pentru nume mari, precum politicianul Silvio Berlusconi, dar și de Nicolae Ceaușescu.

Nelu Ploiesteanu talent

Astfel, cântărețul de muzică lăutărească a avut ocazia de a se stabili în străinătate, dar a refuzat toate ofertele pentru că își dorea ca muzica sa să fie cunoscută în România. Din nefericire, boala l-a răpus pe celebrul artist. Nelu Ploieșteanu avea cinci copii, patru fiice și un fiu, dar și doi nepoți. Drama vieții sale a fost presărată de moartea unicului său fiu, Mihăiță, care s-a confruntat cu o boală nemiloasă. „Copiii mei îl visează mereu. Chiar astăzi, fetiţa mea l-a visat ca le dădea pepene să mănânce. Fetele mele sunt într-o legătură directă şi divină cu el. Am făcut un sanctuar. Este cel mai frumos cavou din tot cimitirul. Nu ştiu cum am reuşit să merg mai departe”, povestea Nelu Ploieșteanu. Mihăiță s-a născut complet sănătos, dar după ce i-a fost administrat un vaccin a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică și encefalopatie, fiind țintuit la pat până la vârsta de 33 de ani.

Nelu Ploieșteanu a fost devastat de moartea fiului său

De azi înainte, Nelu Ploieșteanu nu ne va mai încânta nu melodiile sale legendare. Artistul a avut o relație specială cu fiul său, care s-a stins din viață în urmă cu trei ani. Invitat în urmă cu câteva luni intr-o emisiunea, lăutarul a spus că a comunicat cu fiul său la scurt timp după moartea acestuia. „Eu m-am mutat în noul apartament și acolo nimeni n-a deschis nicio ușă și imediat când am fost am găsit un fulg de porumbel!”, a povestit marele artist. De asemenea, cântărețul mai spunea că la mormântul fiului său arde mereu o lumănare, acesta fiind semnul că tânărul se mai află printre cei dragi. „La noi arde lumina la băiatul meu de când a murit!”, a mai spus uimit Nelu Ploieșteanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: