Redactia.ro
Home » Monden » Maria Dragomiroiu, devastată de moartea lui Nelu Ploieșteanu: Rămâne ”vagabondul vieții mele”

Maria Dragomiroiu, devastată de moartea lui Nelu Ploieșteanu: Rămâne ”vagabondul vieții mele”

Maria Dragomiroiu

Nelu Ploieșteanu a lăsat multă durere în urma lui, odată cu plecarea din această lume. Colegii de breaslă regretă moartea lui și au doar cuvinte de laudă la adresa sa. Maria Dragomiroiu, de exemplu, este șocată de faptul că Nelu Ploieșteanu s-a stins din viață, la o săptămână după decesul Corneliei Catanga.

Maria Dragomiroiu, devastată de moartea lui Nelu Ploieșteanu: ”Rămâne <<vagabondul vieții mele>>”

Maria Dragomiroiu este profund îndurerată de moartea celebrului artist Nelu Ploieșteanu. Nu-i vine să creadă că acesta s-a stins din viață la scurt timp după decesul Corneliei Catanga. De altfel, Maria Dragomiroiu este mândră că a cântat pe aceeași scenă cu Nelu Ploieșteanu și-l descrie ca pe un om foarte bun.

A murit Nelu Ploieşteanu | AGERPRES • Actualizează lumea.

„Este o durere foarte mare pentru noi toţi. Ne-a copleșit! Suntem foarte trişti că Nea Nelu al nostru a plecat dintre noi. A plecat un mare artist, un om excepţional. Îl puneai pe rană, era un om la locul lui (…) Am avut această mare bucurie, să fiu pe aceeași scenă cu el.Am învăţat lucruri excepţionale. Este extraordinar! Numai veşti proaste, la câteva zile se mai duce câte un artist şi ne umple inima de tristeţe (…) L-am iubit de prima oară, pentru că era bunătatea întruchipată”, a spus Maria Dragomiroiu, la Antena 3.

De asemenea, Maria Dragomiroiu i-a făcut și o dedicație lui Nelu Ploieșteanu: „Omule eu nu îţi port pică dacă strângi ca o furnică.”

Maria Dragomiroiu: ”Nelu Ploieşteanu reprezintă o pagină de aur în cartea muzicii româneşti”

Maria Dragomiroiu și-a încheiat frumos declarația despre Nelu Ploieșteanu. Spune că va rămâne precum o emblemă în istoria muzicii românești.

„Dumnezeu să-l odihnească între cei mai mari artişti. Totuşi, el rămâne „vagabondul vieții mele” (…) şi-a trăit viaţa frumos, prin cântec și ne-a lăsat aceste cântece minunate să ne bucurăm de ele.Nelu Ploieşteanu va rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna. (…) Sunt foarte multe lucruri, numai frumoase. Nelu Ploieşteanu reprezintă o pagină de aur în cartea muzicii româneşti”, a mai adăugat Maria Dragomiroiu.

De ce a murit Nelu Ploieșteanu

Nelu Ploieșteanu a murit vineri dimineață, la vârsta de 70 de ani din cauza coronavirusului, dar și a fibrozei pulmonare. Era internat de pe data de 13 martie la Spitalul Floreasca din Capitală, la secția ATI, intubat fiind. Medicii nu-i dădeau șanse de supraviețuire, deoarece avea plămânii afectați în proporție de 70%. S-a stins cu un mare regret în suflet. Nu a mai apucat, înainte de internare, să meargă la mormântul fiului său decedat, Mihăiță, ca să-i aprindă o lumânare, așa cum obișnuia zilnic. Mihăiță avea 32 de ani și a murit în anul 2018 din cauză că suferea de tetrapareză spastică și encefalopatie.

”Din păcate, artistul încă este intubat, iar pronosticurile sunt sumbre. Ne spunea că e tare supărat că nu a mai ajuns la mormântul fiului său și îi spunea fiicei, care l-a însoțit la spital, să se ducă să-i aprindă o lumânare, când se va încheia carantina, în Jud. Ilfov. A venit la spital pe 11 martie, dar a plecat pe semnătură. A revenit pe 13 martie, pentru că nu putea respira. Să dea Dumnezeu să se facă bine!”, a dezvăluit un cadru medical din spital, în urmă cu câteva zile, pentru impact.ro.

Nelu Ploieșteanu avea 70 ani și o carieră în muzica de petrecere de peste 50 de ani.