Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » De ce nu ai semnal Wi-Fi în casă. Greşeala pe care o faci când foloseşti un router

De ce nu ai semnal Wi-Fi în casă. Greşeala pe care o faci când foloseşti un router

Unde trebuie plasat, de fapt, routerul Wi-Fi? Greșeala comună pe care o face toată lumea

Mulţi români utilizatori de Internet Wi-Fi în locuinţelor lor se plâng de calitatea slabă a semnalului. De cele mai multe ori, de vină poate fi routerul. Dar nu ne referim la nivelul său de performanţă, ci la greşeala pe care o faci chiar tu, fără să-ţi dai seama.

Nimic nu e mai frustrant decât o seară în care ți-ai propus să vezi serialul preferat, dar internetul îți dă peste cap toate planurile.

Unde NU trebuie instalat routerul?

Routerele conectează dispozitivele noastre la internet trimițând semnale care direcționează traficul de date între telefoane, laptopuri și tablete, astfel încât să putem naviga pe internet cu ușurință. Când semnalele lor sunt blocate sau întrerupte, avem Wi-Fi prost, așa că iată ce ar trebui să eviți dacă vrei să rămâi conectat.

Plasarea routerului în bucătărie, prea jos sau în spații înghesuite sunt printre cele mai proaste alegeri pe care le puteți face, pentru că vă afectează semnalul, potrivit Ritter Communications. Semnalul slab se simte atunci când avem pereți din beton armat sau din cărămidă groasă.

Semnalul devine mai slab atunci când routerul este pus undeva, după un perete, și semnalul nu trece perpendicular pe perete. Atunci semnalul practic ricoșează și doar o mică parte trece prin perete.

Unde trebuie pus routerul?

Experții în internet susțin că routerele trebuie poziționate într-o zonă deschisă, unde este mai mult spațiu, permițând semnalului să se răspândească mai ușor în toată casa.

Semnalul de la routerul tău este o mare ispravă în inovația tehnologică, dar, din păcate, undele radio sunt mult mai scurte în comparație cu cele utilizate în transmisia radio, așa că își vor pierde puterea destul de rapid, motiv pentru care păstrarea unei căi clare între router și dispozitive poate face ca lucrurile să funcționeze mai bine.

Pe scurt, nu-l pune în spatele canapelei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: