Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu au acceptat-o francezii pe Simona Halep să joace la Roland Garros. Motivul invocat de directoarea turneului

De ce nu au acceptat-o francezii pe Simona Halep să joace la Roland Garros. Motivul invocat de directoarea turneului

Simona Halep

Simona Halep, în vârstă de 32 de ani și clasată pe locul 1.139 în clasamentul mondial feminin, nu va participa la turneul de la Roland-Garros din acest an. Organizatorii din capitala Franței nu i-au acordat un wild card, deși Halep a câștigat acest turneu acum șase ani.

Motivul absenței de la Roland Garros

Amelie Mauresmo, directoarea turneului, a explicat că decizia s-a bazat pe preferința pentru jucătoare franceze mai tinere, care nu au avut probleme de dopaj. „Dacă Simona ar fi fost exonerată la apelul său la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, poate că am fi luat o altă decizie.

Dar nu a fost exonerată. Am dorit să favorizăm alte jucătoare şi sportive franceze, unele dintre ele mai tinere, în detrimentul Simonei, având în vedere tot ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Mauresmo, conform Eurosport.fr, citat de news.ro.

Mauresmo a menționat și dificultatea acestor alegeri: „Şi Caroline Wozniacki a făcut o solicitare. Acestea sunt alegeri foarte dificile. Ştii că vei dezamăgi oamenii şi asta este întotdeauna dificil”, a adăugat fosta jucătoare, câștigătoare a două turnee de Mare Șlem, Australian Open 2006 și Wimbledon 2006.

A câștigat o singură dată Roland Garros

Turneul de la Roland-Garros, pe care Simona Halep l-a câștigat în 2018, se va desfășura în perioada 26 mai – 9 iunie. Halep, clasată acum pe locul 1.149 WTA după o absență de un an și jumătate din cauza suspendării pentru dopaj, redusă de la 4 ani la 9 luni de TAS, a participat doar la turneul de la Miami din SUA pe 19 martie, datorită unei invitații a organizatorilor. Ea a pierdut în primul tur, fiind învinsă de Paula Badosa, cu scorul 6-1, 4-6, 3-6.

Constănțeanca s-a retras, de asemenea, din echipa de Fed Cup a României, de la turneul din Portugalia și de la Madrid Open. Ulterior, a abandonat la Trophee Clarins de la Paris, în al doilea meci după revenirea pe teren.

Pe lângă partea sportivă, Simona Halep se ocupă și de afaceri. Tenismena și-a vândut hotelul din Constanța, informație anunțată în exclusivitate de www.redactia.ro, pentru suma de 3 milioane de euro. O firmă din Piatra Neamț a fost cea care a cumpărat imobilul deținut de tenismenă la malul mării. Halep are de gând să renunțe și la hotelul pe care îl deține în Poiana Brașov pentru a se concentra pe o altă afacere.

Milionară din tenis

Simona Halep a câștigat peste 40 de milioane de euro din tenis și din contractele de publicitate pe care le-a semnat. Halep a investit peste 2 milioane de euro în două apartamente la etajul 5 în complexul One Rahmaninov din București, considerat cel mai luxos din România, cu priveliști spre lacul Floreasca și parcul Verdi. Potrivit surselor  din piața imobiliară, sportiva planifică acum reamenajarea acestora.

În prezent, un apartament de 165 de metri pătrați cu două dormitoare și trei băi în același bloc se vinde la 1,57 milioane de euro.

Halep a finanțat această achiziție vânzând o vilă în cartierul Primăverii bucureștean către antreprenoarea Irina Guzu pentru 5 milioane de euro, și o altă vilă cu 9 camere pe malul lacului Snagov. Complexul Rahmaninov a fost inițiat de omul de afaceri Gheorghe Stelian și finalizat în 2021 de Dorin Mateiu, cu vânzările gestionate de One United Properties.

Contracte mari de sponsorizare

De-a lungul carierei sale, Simona Halep a avut numeroase contracte de sponsorizare cu branduri internaționale de renume, cum ar fi Nike (pentru echipamente sportive), Wilson (pentru rachete de tenis) și Hublot (ceasuri de lux).

A fost imaginea mai multor campanii publicitare și a apărut în reclame pentru diverse produse, inclusiv băuturi energizante și produse de igienă personală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: