Redactia.ro
Home » Homepage » De ce nu au primit toți cetățenii alerte pentru cutremur. Ce spune Raed Arafat despre RO-Alert

De ce nu au primit toți cetățenii alerte pentru cutremur. Ce spune Raed Arafat despre RO-Alert

Un cutremur puternic a avut loc în România, joi dimineața, în jurul orei 6.50, în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Magnitudinea cutremurului a fost de peste 5, fapt care i-a îngrijorat pe mulți. Ce spune Raed Arafat despre alertele, care nu s-au trimis înainte de cutremur.

De ce nu au primit toți cetățenii alerte

Raed Arafat a ținut să anunțe faptul că autoritățile din România nu au emis RO-Alert pentru cutremurul din această dimineață. Șeful DSU știe faptul că unii cetățeni, cei care au Android, au primit diferite avertizări pe telefonul mobil, iar alții nu au primit nimic. Secretarul de stat din MAI explică proveniența acestor informări.

”Nu sunt RO-Alert (n.r. mesajele primite pe unele telefoane). Am auzit acest lucru. Noi nu am dat mesaj RO-Alert. Am înțeles că pe unele telefoane Android există aplicații care anunță când se întâmplă ceva. Să avem mare grijă la ce informații circulă prin spațiul online. Ar fi bine ca cei care au primit să arate mesajele. Mare atenție la informațiile din online. Noi nu am dat mesaje RO-Alert. Am verificat să vedem dacă nu cumva un județ a a dat și nu s-a dat”, a spus Arafat, la Digi24.

Cutremur în România

România s-a zguduit puternic joi dimineață, în jurul orei 7:00. INFP a confirmat un cutremur de o magnitudine de 5.2 de grade pe scara Richter. „În ziua de 03.11.2022, 06:50:27 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 140 km. Cutremurul s-a produs la 69km NE de Ploiesti, 76km E de Brasov, 114km V de Braila, 117km V de Galati, 118km N de Bucuresti, 126km S de Bacau, 148km NE de Pitesti, 183km N de Ruse, 190km E de Sibiu, 206km SV de Iasi.”, a fost anunțul făcut de seismologi.

Ce să faci după un cutremur puternic

  • Încercaţi în primul rând să rămâneţi calm. Liniştiţi persoanele speriate şi copiii.
  • Verificaţi dacă sunteţi răniţi şi apoi uitaţi-vă şi la persoanele din jur. În cazul în care sunt răniţi, asiguraţi primul ajutor, doar dacă vă pricepeţi.
  • Pune-ți încălțămintea. Chiar și dacă plecă în camera alăturată, pune-ți încălțămintea.
  • Verifică instalațiile de gaz. Dacă simți un miros puternic de gaz, închide robinetul de oprire a gazului din clădire. Dacă nu poți, părăsește clădirea.
  • Nu faceţi modificări la clădiri, în vederea măririi sau micşorării unor spaţii, care afectează structura de rezistenţă a acestora;
  • Nu atinge firele electrice căzute sau deteriorate.
  • ATENŢIE la scări! S-ar putea ca mişcarea seismică să fi afectat rezistenţa acestora.
  • Dacă aveţi nevoie de ajutor şi nu mai puteţi ieşi din locuinţă, puneţi la fereastră un afiş pe care scrie cu litere foarte mari: A J U T O R !
  • Să fii atent în caz că există replici ale cutremurului.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: