Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu s-a salvat Toma Caragiu la cutremurul din 77? Promisiunea făcută soției lui

De ce nu s-a salvat Toma Caragiu la cutremurul din 77? Promisiunea făcută soției lui

GALERIE FOTO (4) Toma Caragiu actor

Anul 1977 a fost unul negru pentru România. Atunci a avut loc cutremurul de 7,2 grade pe Richter care a luat viețile a mii de români. Printre aceștia, s-au aflat mai multe personalități din țara noastră, inclusiv Toma Caragiu.

De ce nu s-a salvat Toma Caragiu la cutremurul din 77

Toma Caragiu și-a pierdut viața în cutremurul din 1977, iar motivul care l-a făcut să fie acolo în acel moment fatidic a fost chiar soția lui. Cei doi au plecat din București spre Periș, unde au făcut o scurtă vizită. Toma Caragiu a decis, însă, că el vrea să se întoarcă în Capitală, în timp ce soția lui, Elena, a vrut să se mai plimbe pe valea Prahovei. „Ce te uiţi aşa la mine de parcă ţi-ai lua adio? Te sun la nouă şi jumate acasă…“, i-a spus Elena Caragiu soțului ei.
Era 4 martie 1977. Toma Caragiu era liber, așa că a decis să se plimbe alături de soția lui, dar s-a întors curând în apartamentul lor din Capitală. El a discutat și chiar s-a întâlnit cu mai mulți prieteni, printre care și personalități, care s-au oferit să îl scoată în oraș, dar actorul a refuzat pentru că aștepta un telefon de la soția lui, care a promis că îl va suna la 21.30. L-a sunat Cristian Popișteanu, care și-a amintit despre acel apel, dupămoartea actorului.

Actorul Toma Caragiu a murit în cutremurul din 1977

„Cum să-mi imaginez eu că telefonul lui a fost apelul de adio? Doar ştiam că are atâtea de făcut în lungul său drum, doar vocea lui era mai stenică precum oricând, doar tandreţea, grija şi încurajările lui pentru refacerea sănătăţii mele erau mai copleşitoare ca până atunci. M-a rechemat peste câteva minute spre a mă înştiinţa că joacă în «O scrisoare pierdută», duminică, 6 martie, la matineul de la ora 10.00. Destinul intercepta ultima noastră convorbire. Doar m-a chemat pentru a mă anunţa că se pregătea pentru apariţia la o festivitate, sâmbătă seara;îmi vorbea cu responsabilitate sporită despre apropiatul turneu peste hotare;doar îmi proiecta – spre încântarea mea – crâmpeie dintr-un scenariu de prim-plan pe care-l pregătea cu bunii săi prieteni de la televiziune”, spunea Popișteanu.

Mai mulți prieteni i-au trecut pragul, iar și mai mulți i-au telefonat. Ce aștepta, însă, actorul a fost apelul de la soția lui. Pentru că nu existau telefoane mobile la acea vreme, singura varianta pe care o avea actorul era să aștepte acasă, lângă telefonul fix, pentru a-i putea răspunde soției sale. Cutremurul devastator a avut loc doar cu 8 minute înainte de acel apel, iar actorul nu a mai apucat să mai vorbească niciodată cu soția lui, pentru că și-a pierdut viața. Alături de actor se afla și Alexandru Bocăneț, regizorul cu care lucra des.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: