Redactia.ro
Home » Știri » De ce NU trebuie să păstrezi pâinea în frigider! Greșeala pe care o fac multe gospodine

De ce NU trebuie să păstrezi pâinea în frigider! Greșeala pe care o fac multe gospodine

PAINE

Pâinea este unul dintre alimentele consumate zilnic de către români. Iată trucul la care trebuie să apelați pentru ca pâinea să fie proaspătă pentru o perioadă cât mai lung de timp!

De ce nu trebuie să păstrezi pâinea în frigider

Mulți fac greșeala de a ține pâinea în frigider crezând că în acest fel se va menține proaspătă și fragedă pentru o perioadă mai lungă de timp. Din contră, temperatura scăzută din frigider nu face nimic altceva decât să altereze calitatea pâinii.

Pâinea consumată zilnic se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, într-o pungă din bumbac sau înfășurată într-o țesătură din acest material, care împiedică formarea condensului, potrivit Secretele.com. 

Cum poți păstra pâinea prospătă pentru o perioadă mai lungă de timp

Pentru a păstra pâinea proaspătă mai mult timp pune-o într-un coș pentru pâine, iar alături de ea pune jumătate de cartof, un măr și puțină sare. Acestea îi vor menține proprietățile și va fi proaspătă pentru mai mult timp.

Un alt truc folosit în panificație este legat de sare. Sarea este un absorbant puternic. Așezată lângă pâine în dulap, sarea elimină excesul de umiditate și ucide germenii.

Ce se întâmplă dacă nu mai mănânci pâine

Eliminarea pâinii albe din meniu vă poate face să slăbiți câteva kilograme, mai ales dacă aveți o dietă echilibrată, în timp ce excluderea pâinii din cereale integrale nu pare să fie o alegere atât de bună încât privează organismul de nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa în mod corespunzător.

Dacă veți renunţa la pâine sau la alţi carbohidraţi nu este exclus să vă confrunțați cu crampe mmusculare. Aceste contracţii dureroase pot să apară noaptea şi pot să dureze chiar și câteva minute. Pâinea integrală este bogată în electroliţi, iar atunci când corpul nu primeşte aceste nutrimente, pot avea loc spasmele musculare dureroase, informează clickpentrufemei.

Un alt dezavantaj al renunțării complet la consumul de pâine este reprezentat de pofta de dulciuri care va fi din ce în ce mai stringentă. Pâinea oferă organismului energie, iar atunci când corpul nu o mai primește va căuta surse alternative. Cei mai mulți dintre noi vom apela la alimentele care oferă rapid un boost de energie precum dulciurile sau băuturile carbogazoase, care reprezintă alegeri nesănătoase pe termen lung.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: