Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu va fi prezentă Meghan Markle la înmormântare? Prințul Philip va fi înmormântat în condiții speciale

De ce nu va fi prezentă Meghan Markle la înmormântare? Prințul Philip va fi înmormântat în condiții speciale

De ce nu va fi prezentă Meghan Markle la înmormântare? Prințul Philip va fi înmormântat în condiții speciale

Meghan, Ducesa de Sussex, nu va participa alături de soțul ei, Prințul Harry, la înmormântarea Prințului Philip. Aceasta va avea loc pe data de 17 aprilie. 

De ce nu va fi prezentă Meghan Markle la înmormântare

Odată cu anunțul privind înmormântarea, un purtător de cuvânt al Palatului a anunțat că Prințul Harry se va întoarce din Statele Unite, unde locuiește în prezent, pentru a lua parte la înmormântarea bunicului său.

Pandemia de coronavirus nu îl împiedică pe Prințul Harry să ajungă la înmormântarea Prințului Philip. Acesta va călători cu avionul, respectând toate măsurile și restricțiile impuse de autorități, iar la sosirea în Marea Britanie va sta în carantină pentru cinci zile.

Meghan a fost sfătuită însă de medicul ei să nu călătorească cu avionul, din cauza faptului că este însărcinată, ceea ce o va împiedica să participe la înmormântarea Prințului Philip. Meghan Markle ar fi încercat să facă tot posibilul pentru a ajunge la înmormântare, însă, într-un final, a ales să respecte sfatul medicului.

Când va avea loc înmormântarea

Înmormântarea Prințului Philip va avea loc în data de 17 aprilie, la Castelul Windsor, iar Prințul Harry va fi prezent la ceremonie, întorcându-se din Statele Unite, acolo unde locuiește în prezent. Prințul Philip va fi înmormântat fără prerogativele regale, așa cum și-a dorit.

Pentru că este soțul Reginei, Ducele de Edinburgh are tot dreptul la o înmormântare de stat, însă prințul nu și-a dorit niciodată o înmormântare spectaculoasă. Acesta a cerut să aibă parte de o ceremonie discretă la Capela St. George din Windsor, în stil militar, urmată de înmormântarea la Grădinile Frogmore din jurul Castelului Windsor. Totodată, se zvonește cî Philip s-a implicat în organizarea ceremoniei sale de înmormântare, dorind ca la eveniment să ia parte doar familia, apropiații și șefii de state din Commonwealth.

Va avea loc doar o ceremonie militară la Windsor în onoarea Prințului Philip, dar, din cauza pandemiei de coronavirus, publicul nu va avea acces. Marea Britanie va ține doliu național, Regina Elizabeta a II-a va ține doliu timp de 8 zile, iar toate persoanele publice care vor apărea la televizor vor fi îmbrăcate complet în negru.

Autoritățile au cerut populației să nu depună flori la reședința Prințului Philip, însă curtea Castelului a fost împodobită cu sute de buchete de flori.