Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » De ce să alegeți un pătuț din lemn pentru copil?

De ce să alegeți un pătuț din lemn pentru copil?

Sănătatea și bunăstarea copilului reprezintă prioritatea părinților, așa că pe lângă îmbrăcăminte confortabilă, pantofi comozi și jucării educative, somnul joacă un rol foarte important. Iar pentru un somn odihnitor, care să susțină creșterea și dezvoltarea copilului, patul este cea mai importantă piesă de mobilier. Pe piață, există o varietate de pătuțuri pentru copii, realizate pentru diferite gusturi, cerințe și bugete. O astfel de varietate cu atât mai mult îngreunează alegerea celui mai potrivit pătuț. De la pătuțuri din plastic, metal și lemn, gama de pătuțuri pentru copii este una foarte extinsă. Dintre toate materialele, lemnul este ecologic și cel mai recomandat pentru starea de bine a celor mici.

3 motive să alegi un pătuț din lemn

Lemnul este un material universal și, cel mai important, foarte prietenos cu sănătatea copiilor. În primul rând, mirosul lemnului nu este dăunător pentru sănătatea copiilor sau adulților. Ba mai mult, aroma naturală a lemnului are chiar un efect calmant. Tocmai din acest motiv, mulți producători pun la dispoziție fie pătuțuri din lemn natur, foarte ușor finisate, fie pătuțuri vopsite cu vopsea pe bază de apă. În al doilea rând, durabilitatea unui pat din lemn este mult mai mare, ceea ce trebuie luat în considerare, deoarece micuților le place adesea să sară pe pat, pe lângă faptul că patul devine de multe ori și loc de joacă. În plus, lemnul masiv este mai puțin susceptibil la influența apei și a temperaturilor. De asemenea, cele mai multe pătuțuri din lemn pentru copii au un design foarte plăcut și atrăgător, deoarece lemnul este un material versatil care permite implementarea aproape oricărei idei de design. Prin urmare, înainte de a cumpăra un pătuț pentru copii, părinții trebuie să se gândească care ar fi cea mai sănătoasă alegere. În comparație cu pătuțurile realizate din alte materiale, un pătuț din lemn va dura mai mult, va necesita mai puțină atenție și îngrijire și nu va avea nevoie de reparații frecvente. În plus, cadrele din lemn sunt mult mai stabile, ceea ce contribuie la siguranța copiilor și la liniștea părinților.

Ce culori sunt cele mai potrivite pentru pătuțul copilului?

Dacă vă decideți asupra lemnului ca materialul cel mai potrivit pentru pătuțul copilului, să nu credeți că paleta de culori este mai restrânsă. Producătorii de pătuțuri din lemn au încercat dintotdeauna să țină cont de preferințele părinților și copiilor. Prin urmare, gama cromatică este foarte extinsă și când vine vorba de pătuțuri din lemn pentru copii. Cele mai populare opțiuni includ, desigur, lemnul natural, acesta fiind în continuare o opțiune excelentă pentru un dormitor de mari dimensiuni, lăsând totodată posibilitatea de a vopsi pătuțul în culoarea preferată sau chiar de a-l picta. La rândul său, un pat alb din lemn este potrivit atât pentru fete, cât și pentru băieți. Mai ales dacă apreciați stilul de amenajare rustic, scandinav sau Provence, un pat alb este alegerea ideală. Paturile din lemn  în nuanțe crem, bej sau ciocolatiu vor arăta foarte plăcut în orice decor, pe lângă faptul că au un efect calmant. Gama cromatică nu se rezumă doar la neutre, ci abordează și culori mai îndrăznețe, cum ar fi roșu, roz, albastru sau verde. Culoarea roșie este destul de puternică, așa că optați pentru un pat roșu doar dacă restul pieselor de mobilier sunt în nuanțe neutre. Un pat de culoare verde este minunat pentru o cameră modernă, organică, scandinavă sau chiar minimalistă. Un pat verde va acționa ca un punct focal în camera copilului. Iar dacă ați visat dintotdeauna să amenajați camera băiatului în stil marin, atunci un pat albastru va completa această tendință.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini