Redactia.ro
Home » Știri » De ce să nu dormi cu televizorul deschis. Riscurile la care te expui în fiecare noapte

De ce să nu dormi cu televizorul deschis. Riscurile la care te expui în fiecare noapte

De ce să nu dormi cu televizorul deschis. Riscurile la care te expui în fiecare noapte

Iată de ce ar fi indicat să nu dormi cu televizorul deschis. Riscurile la care te expui în fiecare noapte fără să știi sunt numeroase. Iată ce arată mai multe studii.

De ce să nu dormi cu televizorul deschis. Riscurile la care te expui în fiecare noapte

Foarte multe persoane, fără nicio exagerare, aleg să doarmă cu televizorul deschis noapte de noapte, lună de lună. Ei susțin că trebuie să audă „ceva pe fundal”, astfel încât să adoarmă mai rapid. Există chiar unii oameni care intră în panică atunci când observă că televizorul nu e deschis din nu știu ce motiv.

Nu e deloc bine să dormim cu TV-ul pornit și aici nu e vorba despre facturile mai mari la curentul electric care ne-ar putea goli buzunarele. Nu, este vorba despre sănătatea noastră. Mai multe studii efectuate în ultimii ani în acest sens au avut concluzii îngrijorătoare, care ar trebui să ne facă să ne schimbăm obiceiul.

Chiar anul trecut, în 2022, o echipă de cercetători de la Northwestern University School of Medicine a analizat impactul luminii ambientale asupra sănătății și obiceiurilor de somn. Studiul a avut nu mai puțin de 552 de subiecți, cu vârste cuprinse în 63 și 84 de ani. Astfel, s-a descoperit că persoanele are au dormit chiar și cu cea mai mică lumină ambientală pornită aveau mai multe șanse de a suferi de diabet, obezitate și hipertensiune arterială, a relatat Fanatik.

„Oamenii ar trebui să facă tot posibilul pentru a evita sau a minimiza cantitatea de lumină la care sunt expuși în timpul somnului”, a declarat pentru CNN cercetătorul principal al studiului, Phyllis Zee.

Și nu e singurul studiu făcut pe această temă. Un altul, ce a fost publicat în JAMA Internal Medicine și la care au participat peste 43.000 de femei, a dezvăluit că dormitul cu televizorul pornit în care unde dormim „poate fi un factor de risc pentru creșterea în greutate, excesul de greutate și obezitate”. Astfel, închiderea TV-ului înainte de somn este o „intervenție utilă în prevenirea obezității”, a mai scris Fanatik.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: